avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate SPIRIDON_MIHAELA

Activitate SPIRIDON_MIHAELA

Răspuns la discuția reprezentare juridica ong
multumesc..
In statutul nostru nu este specificat nimic legat de reprezentarea juridica sau de atributiile presedintelui.
Consiliul Director la noi este compus din Presedinte(cel care sustine ca numai el poate semna si stampila acte in numele asociatiei din punct de vedere legal), secretar(eu), si vicepresedinte(care nu se pronunta).
Adunarea Generala este compusa tot din noi 3 ,care suntem si membrii fondatori ai asociatiei.
Deci daca se supune la vot este doar un vot pentru(eu) si un vot impotriva(presedintele).
Nu mi se pare corect sa poata reprezenta numai presedintele Asociatia, sa aiba drept exclusiv de semnatura si stampila, pe acte oficiale sau in banca, un singur om poate gresi.
Am solicitat in Consiliul Director drept de semnatura in banca si am fost in aceeasi situatie, un vot pentru unul impotriva, deci nu am rezolvat nimic, mi s-a refuzat acest drept.
Sunt coordonator in cadrul unui proiect si de fiecare data cand am nevoie sa reprezint Asociatia, sa am acces la fondurile din proiect, trebuie sa apelez la presedinte desi nu are legatura cu ceea ce fac eu, iar comunicarea e defectuoasa.
Cum sa procedez din punct de vedere legal?
Va multumesc
Multumesc, acum m-am edificat.
Dar folosirea stampilei este reglementata undeva? E corect sa o detina si sa o foloseasca o singura persoana, mai exact presedintele, sau o poate folosi si o persoana imputernicita?
Va multumesc.
Deci pot si eu reprezenta Asociatia daca Consiliul Director este de acord?
E suficient un acord in scris sau trebuie legalizat la notariat?
Multumesc pentru raspuns.
Insa imputernicirea de cine trebuie facuta? in mod expres de presedinte?
cazul meu: sunt si membru fondator si secretar al Asociatiei, pot reprezenta si eu Asociatia?Presedintele sustine ca nu.
dar poate fi reprezentata Asociatia si de alta persoana, in cazul de fata, unul din membrii fondatori, avand si functia de secretar in Consiliul Director?
Intrebare:
In cazul unui ong cu trei membri fondatori, aceeasi membri ai Consiliului Director, drept de semnatura si stampila pe acte ce reprezinta Asociatia are numai presedintele Asociatiei, desi nu e prevazut nicaieri ca el ar fi singurul reprezentant legal?
multumesc
Discuție organizare ONG
Hristos a inviat! si Buna ziua!
Am cateva nelamuriri legate de organizarea corecta a unui ONG
Sunt membru fondator asociat si secretar in cadrul unui ong, deci fac parte atat din Adunarea generala cat si din Consiliul Director. De curand am obtinut sponsorizare pentru un proiect si sunt si coordonator al unui departament din cadrul proiectului.
Pot reprezenta din punct de vedere legal Asociatia atunci cand inchei un acord de parteneriat cu alta asociatie sau institutie, cand solicit finantare prin contract de sponsorizare,sau cand fac o solicitare de materiale?
Specific ca sfera de activitate desfasurata vizeaza strict departamentul meu si cel care va conduce activitatea demarata sunt tot eu.....
In statutul nostru sau in regulament nu exista nici o prevedere cu privire la reprezentarea legala a Asociatiei.
Trebuie neaparat presedintele Asociatiei, (care e si coordonatorul altui departament din cadrul proiectului)sa fie trecut ca reprezentant legal pe astfel de acte(acord de parteneriat, contract de sponsorizare, solicitare de materiale...) sau poate reprezenta Asociatia oricare din membrii Consiliului Director sau Coordonatorul departamentului vizat?
Mentionez ca al treilea membru al Asociatiei, vicepresedintele, se abtine si nu ar enici o functie in acest proiect.
Presedintele este tot cel care are control financiar absolut desi nu este cenzor, are semnatura unica in banca, detine stampila si actele Asociatiei.

Nu stiu cum sa procedez din punct de vedere legal, am tot studiat legea, dar nu gasesc specificatii pentru atributiile clare ale membrilor Consiliului Director si nu stiu ce drepturi am.
Mai pe scurt,
Pot reprezenta si eu Asociatia din punct de vedere legal fiind membru al Adunarii Generale, membru al Consiliului Director si Coordonator al unui departament din acest proiect, pentru activitatile legate strict de acest proiect?
Pot avea acces la fondurile pentru proiect in calitate de coordonator al departamentului meu pentru actiunile demarate in cadrul acestui proiect?
Pot avea acces la stampila Asociatiei consemnand in registru actele semnate si stampilate?
Iertare pentru vorba multa , poate ma puteti ajuta sau indruma.
Va multumesc anticipat!

Spiridon Mihaela, Pascani