avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Activitate anasamuila

Activitate anasamuila

Buna
Sotul a facut numai 6 luni de armata si a fost eliberat cu diagnostic tulburari nervoase de natura schizofenica. Sotia doreste decaderea din drepturile parintesti a tatlui, acesta fiind un om violent, care tot timpul motiveaza ca nimeni nu ii poate face nimic caci are atestat de la medic de boli nervoase. Sotia este separata de sot si nu are o copie a documentului respectiv. Are insa martori (colegi de servici care au vazut diagnosticul, sotia lucrand intr-un spital, a dus documentul sa ceara explicatia acestui diagnostic).
Acest diagnostic a fost acordat in 1989. Se poate folosi proba cu martori pt a demonstra existenta acestui diagnostic? Sotul refuza sa mearga la control medical in prezent. Multumesc din tot sufletul.
Răspuns la discuția duplicat certificat nastere
Stiti cumva daca in cazul pierderii certificatului de nastere al unui minor, bunica ar putea face o cerere de eliberare pasaport european? Trebuie neaparat unul din parinti? Se poate da o procura bunicii? Multumesc mult.

Cum trebuie procedat la cumpararea unui apartament in cazul in care bunul nu este cumparat prin aportul ambilor soti pentru a se evita sa se ajunga in instanta in eventualitatea unui divort ?
Am aceeasi intrebare, in cazul unor parinti separati, care este procedura de cumparare a unui apartament dupa casatorie pt a ramane proprietatea celui ce l-a platit, in eventualitatea unui divort? Este posibil ca apartamentul sa fie trecut pe numele copilului?
Am o prietena separata de sotul ei de 3 ani(nu e divortata, din motive religioase). Ea are servici si locuinta in strainatate si doreste sa isi aduca minorul cu ea, dar tatal nu isi da consimtamantul pt eliberarea pasaportului si trecerea granitei. Tatal nu si-a vazut copil de 5 ani, caci considera ca ar avea o influenta nefasta asupra copilului, copilul ar suferi daca l-ar cunoaste si apoi ar trai departe de el. Este posibila incerepea actiunii prin ordonanata prezidentiala pt a obtine o hotarare judecatoreasca ce ar substitui acordul tatalui, daca parintii nu sunt divortati legal?
Daca este posibil, in ce judet trebuie inceputa actiunea? In judetul in care locuieste sotul sau sotia?
Va multumesc mult. Ana
Răspuns la discuția Pasaport minori parinti divortati
Buna
Am o prietena separata de sotul ei de trei ani (nu divortata). Ea lucreaza in strainatate, are locuinta, servici bun si ar vrea sa isi ia copilul de 8 ani in strainatate. Tatal nu si-a vazut copilul de 5 ani, nu contribuie la intretinere, dar nu isi da acordul pt ca minorul sa poata trece granita. Fara divort, exista o alta actiune judiciara care sa permita mamei sa isi ia copilul in strainatate fara acordul tatalui? Exista posibilitatea unei separari legale, fara divort? In cazul deschiderii unui proces pt parinte cu domiciliu necunoscut, daca tatal este gasit dupa inceperea actiunii judiciare, este posibil sa se emita o hotarare judecatoreasca definitiva care sa substituie acordul tatalui?
Ana