avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... demonstrare diagnostic schizofrenie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

demonstrare diagnostic schizofrenie

Buna
Sotul a facut numai 6 luni de armata si a fost eliberat cu diagnostic tulburari nervoase de natura schizofenica. Sotia doreste decaderea din drepturile parintesti a tatlui, acesta fiind un om violent, care tot timpul motiveaza ca nimeni nu ii poate face nimic caci are atestat de la medic de boli nervoase. Sotia este separata de sot si nu are o copie a documentului respectiv. Are insa martori (colegi de servici care au vazut diagnosticul, sotia lucrand intr-un spital, a dus documentul sa ceara explicatia acestui diagnostic).
Acest diagnostic a fost acordat in 1989. Se poate folosi proba cu martori pt a demonstra existenta acestui diagnostic? Sotul refuza sa mearga la control medical in prezent. Multumesc din tot sufletul.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 12:30, 3 Iunie 2010
asta nu este un motiv de decadere. sa incerce sa divorteze de el si sa plece de acolo cu copii. cate femei nu trec prin asta, fara soti schizofrenici ci numai violenti si beti. daca puteti sa demonstrati serios ca tatal in criza, sare sa omoare minorii... dar nu numai cu martori... hai sa fim seriosi, va trebuiesc probe serioase cand aduceti acuzatii ca sa puteti sa reusiti cu decaderea lui din drepturi.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat
@anasamuila

Poate va referiti la incredintarea minorilor, pe care puteti sa o solicitati instantei dupa/in timpul divortului.

Doar pentru diagnostic nu va fi decazut din drepturile de parinte…

Ba da, o poate "patzi": poate fi internat fortzat daca devine pericol pentru sine sau pentru altii…

Tulburari nervoase de natura schizofrenica nu inseamna schizofrenie… In plus, chiar daca ar fi schizofrenic, de-ar urma tratament medical nu ar fi “periculos”; nu orice individ violent este si schizofrenic – in adevaratul sens al termenului (care e mult prea generic).
Daca acest “diagnostic” a fost dat pentru a fi “lasat la vatra” pot exista dubii cu privire la realitatea diagnosticului.

De ce sotia nu divorteaza, daca oricum e despartita de sot?
O “boala” precum schizofrenia ar putea fi cauza de nulitate a casatoriei – daca si numai daca afectiunea a existat inainte de casatorie si viitoarea sotie nu a avut cunostinta despre acest fapt.
Repet: tulburari de natura schizofrenica e un “diagnostic” aiurea… si nu inseamna, neaparat, schizofrenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec departe cu copilul ryana ryana Daca se poate ,va rog frumos sa-mi dati si mie un raspuns.Sunt in divort ,am un copil de 4 ani si 4 luni .Am avut un sot foarte violent fizic,psihic fata de ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)