ryana a scris:
Daca se poate ,va rog frumos sa-mi dati si mie un raspuns.
Raspunsul meu este doar un punct de vedere. Nu are sustinere legala pentru ca nu o stiu. Dar sunt sigur ca altii o cunosc.
Sunt in divort ,am un copil de 4 ani si 4 luni .Am avut un sot foarte violent fizic,psihic fata de mine si copil.
Este violent , in acest momernt doar la nivel mental, dar aceasta violenta trece intai la nivel verbal si mai apoi la cel faptic. Dar exista cazuri in care violenta devine fapta fara a trece prin faza de violenta verbala. Asa ca ingrijorarea dvs. o consider JUSTIFICATA.
Zi si noapte statea in fata calculatorului si omora personaje din joc ,si imi mai chema si copilul sai arate cum omoara el personajele si o punea si pe ea sa omoare pe calculator sa vada fata cum sare singele si bucati din carne pe pereti .A luat-o razna cu adevarat de cind a devenit dependent de calculator.Am si martori in aceasta privinta si a refuzat si ancheta sociala.
Jocurile violente de pe calculator pregatesc viitori posibili infractori in ceea ce priveste dreptul la viata a persoanelor in antuarajul in care convietuiesc. Nu inteleg de ce nu sunt interzise. SAu poate ca sunt interzise dar legea este permisiva in promovarea acestor jocuri care pregatesc public viitori posibili agresori mai periculosi sau mai putin periculosi. Romania are o interventie internationala de atentionare europeana privind un desen animat de la o televiziune britanica cu niste veverite sinucigase des aparut pe post. Nu cunosc rezultatul interventiei.
Nu am incredere sa-i las copilul nici macar 5 min
O mama are a perceptie corecta asupra pericolelor care ii pun "puiul" in pericol.
Dar in cazul in care nu pot sa demonstrez ca el este un om cu probleme psihice,si totusi obtine program de vizita sa o ia pe fetita la el acasa sau in vacante as putea sa-mi iau copilul si s aplec in alt oras fara sa spun unde. Parintii mei ar putea fi fortati prin lege sa spuna unde sunt eu si copilul.
Faceti toate demersurile personale care credeti ca apara interesele si viata copilului dvs. si puneti pe planul doi chestiuni legislative care nu sunt in concordanta cu ceea ce simtiti personal. Viata este mai presus de orice aranjament social care prin "defectiuni" posibile poate legaliza o relatie anormala si o viitoare nenorocire.