avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Activitate antonia70

Activitate antonia70

Multumesc pentru interventie. Ceea ce ati enuntat dumneavoastra mai sus am citit si eu dar tot nu m-am lamurit. Primaria este este unitata administrativ teritoriala ? Sau orasul, municipiul, consiliul local ? In contract benefiarul este Primaria prin primar.
In instanta s-a precizat tot primaria. In spete similare partea era Municipiul....
Obiectul litigiului -impozit pe cladiri - serviciul de impozite si taxe.
Buna ziua,

pun in discutie urmatoarea speta.

In decembrie 2010, o societate comerciala cu obiect de activitate turism a solicitat serviciului de impozite si taxe al unui oras recalcularea impozitului pe cladiri pe anii 2008-2010, prin aplicarea facilitatii prevazute la art. 285 alin 2 din Codul Fiscal.
Primaria, prin reprezentantii sai refuza de la inceput, mai mult sau mai putin explicit , motivand initial ca nu detine documente contabile) apoi argumentand ca articolul din lege nu prevede aplicarea retroactiva deci facilitatea poate fi acordata doar pentru perioada ulterioara inregistrarii cererii,fara a preciza nici un temei legal.
Toate incercarile au esuat. Este posibil ca cineva sa intrebe de ce nu am inregistrat o declaratie rectificativa. Ei bine, formularul utilizat de acel serviciu de impozite si taxe , permite contribuabilului sa completeze doar valoare impozabila a cladirii. Procentul si impozitul calculat se inregistraeaza in partea a doua a formularului care reprezinta si decizia emisa de organul fiscal.

Ce argumente as putea aduce in vederea sustinerii mele ? Cum sa procedez ?

Multumesc anticipat.


Buna ziua,

am si eu o intrebare.
Primaria unui oras din Romania poate fi reprezentata in instanta de un avocat in baza unui contract incheiat cu Primaria orasului prin primar ? Asa se precizeaza in contract.

Care este temeiul legal ? Care este procedura de atribuire/ inchiere a unui astfel contract ?

Multumesc anticipat, in asteptarea unui raspuns.

Discuție hotarare aga
Poate fi convocata aga in alt spatiu ( nu la sediul social), in ce conditii ?
Cel de-al doilea termen pentru convocarea aga poate fi mentionat intr-o singura convocare ? Adica sa nu astepti sa treaca primul termen, sa vezi daca se intruneste majoritatea si apoi sa convoci din nou AGA?
un srl cu doi asociati, 50% fiecare , are sediul in apartamentul unuia dintre asociati. Se pare ca apartamentul a fost vandut. Al doilea asociat nu a fost informat, intentionat.
Cum poate fi obligat asociatul ( care detinea sediul) sa accepte modificarea sediului social ( nu a acceptat acest lucru pana in prezent) in situatia data?
Dar daca stirea este falsa si apartamentul nu a fost vandut, exista posibilitatea constrangerii legale ( nu permite accesul in sediu- nu este administrator) ?


Multumesc.