avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare sediu social

un srl cu doi asociati, 50% fiecare , are sediul in apartamentul unuia dintre asociati. Se pare ca apartamentul a fost vandut. Al doilea asociat nu a fost informat, intentionat.
Cum poate fi obligat asociatul ( care detinea sediul) sa accepte modificarea sediului social ( nu a acceptat acest lucru pana in prezent) in situatia data?
Dar daca stirea este falsa si apartamentul nu a fost vandut, exista posibilitatea constrangerii legale ( nu permite accesul in sediu- nu este administrator) ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 21:52, 11 Mai 2010
buna ziua,
asociatul de buna credinta trebuie sa verifice informatiile , respectiv sa se intereseze la asociatia de locatari, vecini, carte funciara, administratie financiara, daca apartamentul si-a schimbat proprietarul.
Daca acest lucru se adevereste, cu dovezile stranse acesta trebuie sa ajunga la o intelegere cu celalalt asociat in ceea ce priveste modificarea sediului. In cazul in care nu e posibil, speta se poate solutiona doar pe calea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e posibil sa se vanda apartamente ipotecate? roxette03 roxette03 Am citit recent in presa ca in Cluj un dezvoltator imobiliar a vandut apartamente care erau ipotecate cu contracte de vanzare-cumparare. Cum este posibil ... (vezi toată discuția)
Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)
Buna seara va aduc la cunostinta urmatoarele: in cadrul adunarii ... florentinazara florentinazara Buna seara Va aduc la cunostinta urmatoarele: In cadrul adunarii generale a locatarilor care s-a tinut astazi 14.01.2023, am hotarat pt constituirea ... (vezi toată discuția)