avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale modificare sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

modificare sediu social

un srl cu doi asociati, 50% fiecare , are sediul in apartamentul unuia dintre asociati. Se pare ca apartamentul a fost vandut. Al doilea asociat nu a fost informat, intentionat.
Cum poate fi obligat asociatul ( care detinea sediul) sa accepte modificarea sediului social ( nu a acceptat acest lucru pana in prezent) in situatia data?
Dar daca stirea este falsa si apartamentul nu a fost vandut, exista posibilitatea constrangerii legale ( nu permite accesul in sediu- nu este administrator) ?


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 21:52, 11 Mai 2010
buna ziua,
asociatul de buna credinta trebuie sa verifice informatiile , respectiv sa se intereseze la asociatia de locatari, vecini, carte funciara, administratie financiara, daca apartamentul si-a schimbat proprietarul.
Daca acest lucru se adevereste, cu dovezile stranse acesta trebuie sa ajunga la o intelegere cu celalalt asociat in ceea ce priveste modificarea sediului. In cazul in care nu e posibil, speta se poate solutiona doar pe calea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e posibil sa se vanda apartamente ipotecate? roxette03 roxette03 Am citit recent in presa ca in Cluj un dezvoltator imobiliar a vandut apartamente care erau ipotecate cu contracte de vanzare-cumparare. Cum este posibil ... (vezi toată discuția)
Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)
Buna seara va aduc la cunostinta urmatoarele: in cadrul adunarii ... florentinazara florentinazara Buna seara Va aduc la cunostinta urmatoarele: In cadrul adunarii generale a locatarilor care s-a tinut astazi 14.01.2023, am hotarat pt constituirea ... (vezi toată discuția)