avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta Balan

Activitate Nicoleta Balan

Buna ziua!
As dori sa stiu daca cele 2 salarii compensatorii sunt brute sau nete. Din cate am inteles pentru platile compensatorii se retine doar impozitul. Este adevarat? Sunt in preaviz de concediere pana pe data de 03 martie 2011 si as dori sa stiu exact cat voi primi.
Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția Acte concediere desfiintare post
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema: as dori sa stiu daca, decizia de concediere se poate acorda odata cu notificarea salariatului. Concret, astazi am primit notificarea de desfiintare a postului cu preaviz 20 zile de la 02 februarie pana pe data de 02 martie. Tot astazi mi s-a inmanat si decizia de concediere intocmita cu data de 02 februarie (chiar daca in continutul ei scrie ca incepand cu 03 martie se incheie contractul).Este corect? Daca in perioada de preaviz apare un concediu medical? Decizia nu trebuie intocmita dupa expirarea perioadei de preaviz?
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Reluare activitate
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
O sa incerc sa vorbesc cu angajatorul sa refac cererea de revenire din CIC cu data de 2 februarie.
Răspuns la discuția Reluare activitate
Buna ziua!
Pe data de 01 februarie 2011 copilul meu implineste 2 ani. Eu am facut deja cererea de revenire la serviciu incepand cu data de 01 februarie (la propunerea angajatorului). Este corect cu 1 sau trebuie cu 2 februarie. Daca pe 1 face copilul 2 ani, mai primesc si pentru aceasta zi indemnizatia de crestere copil?
Multumesc.
Răspuns la discuția Cerere privind prima de nastere
Deci acest drept il pot solicita timp de 6 luni de la nasterea copilului sau timp de 3 ani?
Multi mi-au spus ca fiind drept salarial, il pot solicita timp de 3 ani, dar nici nu mai stiu cum se procedeaza.
Răspuns la discuția Cerere privind prima de nastere
O sa depun din nou cererea, de data aceasta o voi trimite prin posta cu confirmare de primire.
Problema este ca in CCM la nivel de unitate nu este prevazut acest drept salarial, prin urmare are rost sa fac reclamatie la ITM in acest sens?
Pana la inceputul acestui an societatea nu a acordat acest drept salarial pe motiv ca nu este prevazut in CCM la nivel de unitate. La inceputul anului am aflat ca se acorda acest drept, prin urmare am depus aceasta cerere deoarece am aflat ca pot solicita aceasta suma timp de 3 ani de la nasterea copilului (copilul avand acum 1,3 ani).
Daca nu primesc niciun raspuns in 30 de zile, cum ma sfatuiti sa procedez?

Va multumesc frumos
Acum o luna, mai exact pe data de 07.04.2010 am depus o cerere privind acordarea primei de nastere copil. Nici pana astazi nu am primit un raspuns. As dori sa stiu daca exista un termen in care angajatorul e obligat sa raspunda cererilor angajatilor. Din cate am auzit ar trebui sa se raspunda in 30 de zile dar nu stiu legea care prevede acest lucru. Poate puteti sa ma ajutati in acest sens.
Multumesc