avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii - CCM ramura comert 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii - CCM ramura comert 2011

buna ziua,

in contractul de munca pe 2010 la nivel ramura comert era prevazut acordarea a minim 2 salarii compensatorii in afara drepturilor la zi in cazul dispnibilizarii din motive ce nu tin de persoana salariatului. Doresc sa stiu daca in CCM ramura comert pe 2011 mai este prevazuta acordarea celor 2 salarii sau de unde pot descarca CCM comert 2011.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 19 August 2012
1. CCM ramura comert pe 2010 este valabil pana la 11.02.2011 si chiar pana la 11.02.2012 daca nu apare altulpana atunci.
2. Daca vreti sa-l studiati intrati pe [ link extern ] /
multumesc, contractul pe 2010 l-am studiat deja.
O sa urmaresc aparitia lui pana pe 12 Febr.
Buna ziua!
As dori sa stiu daca cele 2 salarii compensatorii sunt brute sau nete. Din cate am inteles pentru platile compensatorii se retine doar impozitul. Este adevarat? Sunt in preaviz de concediere pana pe data de 03 martie 2011 si as dori sa stiu exact cat voi primi.
Va multumesc frumos.
La sfarsitul contractului colectiv de munca la nivelul ramurii comert este anexa nr 3 cu lista unitatilor in cadrul carora se aplica prevederile contractului - unitati cu mai mult de 20 de angajati
Ce sa intelegem din asta ? Prevederile contractului se aplica numai pt aceste unitati?
CCM la nivel de ramura de comert
Art. 3. – (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura comert pentru care s-a incheiat prezentul contract colectiv de munca, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), care sunt prezentate in Anexa nr. 3 la prezentul contract, sau daca au ca domeniu principal de activitate comertul, alimentatia publica, distributia, inchirierea bunurilor imobiliare proprii, jocurile de noroc si pariurile, conform codurilor CAEN: 45, 46, 47, 56, 68.2, 92;
b) pentru toti salariatii incadrati la angajatorii care fac parte din grupul de unitati pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca la acest nivel, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt);
c) pentru toti salariatii angajatorului, in cazul contractelor colective de munca incheiate la nivel de unitate, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt).
(2) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractului la nivelul ramurii comert, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractului colectiv de la nivelul superior, acolo unde prevederile minimale ale acestuia nu au fost atinse.

Alte discuții în legătură

Ccm pe ramura comert beatrice culda beatrice culda Buna ziua, Stiind prevederile CCM pe ramura Comert care mai este in vigoare pana la incheierea unui nou contract: \" [i]Art. 3. - (1) Clauzele ... (vezi toată discuția)
Ccmun la nivel de ramura comert 2011 ContSters217085 ContSters217085 Buna ziua, Ma aflu in concediu ingrijire copil pana in luna octombrie,iar firma la care sunt angajata nu mai este dispusa sa ma reprimeasca. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Exista ccm ramura comert 2011? danuttunad danuttunad Buna seara, Ceea ce am putut gasi a fost,Contract colectiv de muncă la nivelul Ramurii Comerţ pe anul 2010 inregistrat la Ministerul Muncii, Familiei şi ... (vezi toată discuția)