avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate ghionel

Activitate ghionel

Buna ziua la toata lumea. As dori ajutor din partea dumneavoastra.
Depre ce este vorba, in anul 2020 am devenit mostenitor impreuna cu 2 nepoti
in urma decesului mamei si a fratelui ( tata a decedat mai inainte) a unui teren si
o casa batraneasca. Dar am constatat ca impremuirea terenului este cu circa
80 mp mai mare. Specific ca la acea adresa nu locuieste nimeni.

Ieri 20 03 2024 am fost sunat de vecini ca au darimat gardul ce imprejmuia locatia.
Ajuns acolo constat ca gardul nu mai este. cautind in fiarele deja incarcate in masina
(cutia postala ) gasesc o dispozitie a primariei sect. 3 din data de 25 09 2023.
Mentionez ca nici unu din mostenitori nu am primit nimic de la primarie, de asemeni
specific ca adresele de domiciliu ale mostenitorilor figureaz in acea dispozitie.

Ma intreb, oare nu trebuia sa fim contactati pentru a nu se ajunge la aceasta situatie.
Incazul de fata ce se poate face?
Buna ziua, nu va ramane decit sa contestati in instanta (judecatoria din zona unde ati fost surprinsa). Acest lucruu il puteti face in maximum 15 zile de la primire. Contestatia o puteti expedia si prin posta cu confirmare de primire, la contestatie adaugati copie dupa documentele justificative si dupa acel proces verbal ce il contestati. In rest nu are rost sa va mai adresati la CNADR este doar pierdere de timp pt ca ei pina va vor raspunde trec cele 15 zile de contestatie.
Iar raspunsul nu va fi favorabil pentru dumneavoastra. Acest lucru il spun din proprie experienta.
Cu stima si respect
Răspuns la discuția Returnare impozit
Va multumesc pentru raspuns.
Imi cer scuze pt intirzierea cu care am raspuns am avut probleme de sanatate si nu am putut accesa internetul,
Buna ziua stimate doamne si stimati domni.
Doresc sa stiu daca impozitul si taxa de sanatate achitate anticipat pentru un PFA
care nu a avut venituri, se restitue?
Concret : in 2010 am creat un PFA iar apoi in 2011 am radiat acest PFA , in acest timp am achitat anticipat impozitul si sanatatea comform previziunilor din declaratiile fiscale.

PFA-ul l-am creat in speranta unor promisiuni de contracte, cum spun unii
angajatori ca, daca erai PFA puteam colabora dar asa ........ vorbe si promisiuni.
Dar vazind ca nici asa nu se poate dupa circa 9 luni l-am radiat, pt ca ma costau taxele mai mult decit veniturile mele.

Va multumesc pentru amabilitate
Răspuns la discuția Inselaciune prin internet
Buna ziua , imi pare rau pentru bani pierduti de dumneavoastra. Tot ce mai puteti face este sa trimiteti un mail la adresa providerului de IP, acolo de unde vine mailul cu pricina, in general o sa gasiti adresa de IP a celui ce va trimes mailul in partea de sus a mailului, dar acestea sunt ascunse vederii. Aveti, in general un buton in care se afiseaza acest capat de mesaj ceva de genul { En-têtes complets}
O data gasit acest IP puteti afla cine este providerul, iar fiecare provider are un serviciu de abuzuri cu o casuta de mail, acolo puteti face o reclamatie. Asta nu inseamna ca va veti recupera banii dar astfel macar va fi blocata adresa de mail.
Si macar va limita lantul inselatoriilor, nu este exclus ca in acest mod sa puteti ajuta organele de ancheta la prinderea acestor excroci.

Prin aceste sfaturi ma adresez tuturor celor ce au casutele de mail pline de spamuri. Si oameni buni oricit de bun suflet aveti sau de milosi sunteti nu uitati :

- nu deschideti mailuri decit daca cunoasteti adresa de unde vine sau macar cititi cu atentie Eticheta mailului.

Nu de alta dar deviza IN FIECARE ZII SE NASTE UN FRAIER TOTUL ESTE SA-L GASESTI , este mai actuala ca oricind.

Va multumesc pentru rabdare.

Va stau la dispozitie cu informatii pe aceasta tema.
Răspuns la discuția vanatorii de fraieri in trafic
Multumesc mult pentru informare
Subiect interesant, de bagat la cap si facut ochi mari.

Apropo de asa ceva, (RCA), fugiti de Carpatica ca dracu de tamaie
si reparativ-a masina pe propriul CASCO (cu constatarea amiabila si copie dupa RCA Carpatica )
Răspuns la discuția asigurari casa
Va multumesc
Si va doresc sarbatori fericite
Discuție asigurari casa
Buna ziua si sarbatori fericite.
Am o nelamurire referitoare la asigurarea obligatorie a caselor si anume:
stie cineva daca CSA si Min. de Interne au elaborat si au publicat in
Monitorul Oficial a Metodologiei de punere in aplicare a legii 260/2008.
Daca da va rog frumos sa imi spuneti nr. felul actului normativ si eventual
in ce nr din MO. Pentru ca informatiile sunt foarte aiurea si nimic concret,
la subiect iar Mass media creaza o totala brambureala.

Va Multumesc mult si sa aveti cu toti multa sanatate.
Răspuns la discuția Calculul stagiului de cotizare
Va multumesc pt. raspuns si amabilitate.
Am crezut ca gresesc eu la calcularea acestei vechimi, pt. ca cei de la casa de pensii sector3 au acceptat, dupa discutii si scandal sa primeasca o cerere de
recalculare a deciziei.
In cazul in care ei isi mentin decizia, ma poate ajuta cineva cu o informatie cum ar trebuii sa procedez, peste casa de pensii a sectorului exista un for ierarhic unde
pot depune o cerere, contestatie sau o plingere?
Pt ca in instanta nu prea doresc sa ajung, insemnind timp pierdut si nervi macinati.
Cum zice Romanul BOALA LUNGA MOARTE SIGURA

Multumesc tuturor
Sotia mea nascuta in septembrie 1958 este bolnava, are vreo 6 operatii
pt cancer de sin si altele.
In noiembrie 2009 a depus la casa de pensii un dosar in vederea obtinerii pensiei
de invaliditate, cei de la casa de pensii ii raspund in martie 2010 ca nu ar intrunii
stagiul minim de cotizare ca ar avea numai 10 ani si 4 luni.
Ea a lucrat dupa carnetul de munca astfel:
01-11-1978 incadrata la un institut din Buc
01-01-1979 institutul isi modifica denumirea
11-11-1979 este reincadrata comform legii 57din 1974
26-01-1981 desfacut contract de munca art.129din Cod Muncii
20-05-1982 incadrata la un spital tot din Buc.
01-08-1985 transferata in interes de servici la un alt institut
29-04-1991 incetat contract de munca pt crestere copil

Acestea sunt datele, iar din calculul meu si al altor persoane reiese ca ar avea
11 ani ai 2 luni.
Rugamintea este daca aceste calcule sunt corecte care dintre ele si eventual
ce ar fi de facut pt a nu mai ajunge in instanta

Va multumesc mult
Cu stima Gh Ionel