avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Activitate a_abramburica

Activitate a_abramburica

Discuție succesiune
Din cate am inteles succesiunea inseamna ca dupa moartea unuia dintre soti ,sotul ramas in viata si copii acestora impart averea (1/2 sotul in viata si 1/2 se imparte la numarul copiilor + sotul in viata).
Va rog sa imi spuneti daca am inteles bine.

Ce se intampla in cazul in care copii nu sunt de acord cu impartirea ?Se poate ca partea sotului ramas in viata ,in urma succeiunii sa ii revina legal ,cu acte,iar cealalta parte sa se rezolve in viitorul apropiat sau cand vor binevoi?
Ma intereseaza sa stiu daca neintelegirile copiilor mostenitori afecteaza partea sotului ramas in viata care vrea ca partea lui sa o vanda .

Multumesc,

Răspuns la discuția averea bunicilor
Multumesc in primul rand pentru raspuns.

Deci fara succesiune nu se poate face absolut nimic ,nici macar testament pe acea 1jumatate din avere pe care o detine bunica-chiar daca nu stim care e acea jumatate?

Buna ziua,

As avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste averea bunicilor.Bunicii au 7 copii,inainte sa moara bunicul a impartit verbal averea .Mamei mele ii revenea casa ,in schimb acum ceilalti frati nu vor sa i-o mai dea.Bunica ,inca in viata,vrea sa faca tot posibilul sa treaca aceasta casa pe numele mamei.Cum putem face acest lucru astfel incat fratii implicati sa nu influenteze aceasta decizie a bunicii.Dupa moartea bunicului succesiunea nu a fost facuta.Mentionez ca bunica este perfect sanatoasa din punct de vedere mintal.

Multumesc,