Din cate am inteles succesiunea inseamna ca dupa moartea unuia dintre soti ,sotul ramas in viata si copii acestora impart averea (1/2 sotul in viata si 1/2 se imparte la numarul copiilor + sotul in viata).
Va rog sa imi spuneti daca am inteles bine.
Ce se intampla in cazul in care copii nu sunt de acord cu impartirea ?Se poate ca partea sotului ramas in viata ,in urma succeiunii sa ii revina legal ,cu acte,iar cealalta parte sa se rezolve in viitorul apropiat sau cand vor binevoi?
Ma intereseaza sa stiu daca neintelegirile copiilor mostenitori afecteaza partea sotului ramas in viata care vrea ca partea lui sa o vanda .
Cotele pe care le-ati inteles dvs. sunt valabile in cazul in care ambii soti au contribuit si apar in actele de proprietate.In caz contrar, cota sotului supravietuitor este de 1/4, iar restul se imparte in mod egal intre descendenti.
Ideea este ca dvs sa acceptati mostenirea in termen legal-6 luni.
Apoi puteti solicita stabilirea masei succesorale si iesirea din indiviziune, chiar daca, ceilalti mostenitori nu doresc acest lucru.
Daca toti mostenitorii se inteleg amiabil, pot dezbate succesiunea si pot face partaj voluntar la notar.
Daca nu se inteleg se apeleaza la instanta, care va imparti aceleasi cote legale, cum s-ar fi impartit si la notar.
Diviziune
calibra_1984
se poate face diviziunea sau succesiunea daca unul din proprietari este in viata?
precizez ca bunica mea vrea sa lase averea doar unchiului meu.bunica are 2 ... (vezi toată discuția)