avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters145250

Activitate ContSters145250

Răspuns la discuția firma in insolventa
Va multumesc mult de tot!
Răspuns la discuția firma in insolventa
Reprezentantul soc. sustine ca administratorul judiciar i-ar fi dat o hartie prin care ii acorda dreptul sa se ocupe de societate in continuare, se poate acest lucru?
Credeti ca se merita o relatie comerciala cu o societate aflata in procedura generala de insolventa?
Un mic detaliu: Repreze. soc. sustine ca este de fapt in reorganizare dar in incheierea de sedinta nu se aminteste nimic de reorganizare.
Ce parere aveti?
Va rog sa ma ajutati cuun sfat in urmatoarea problema:
O societate doreste sa cumpere niste produse de la o alta societate care se afla in procedura generala de insolventa, intrebarea mea este: Care sunt riscurile la care se supune firma cumparatoare in aceasta situatie?
Reprezentantul firmei in insolventa sustine ca a cerut insolventa firmei pentru a scapa de penalitati si dobanzi dar certitudinea ca isi va reveni nu exista.
Astept un raspuns cat mai repede posibil, va multumesc!
Buna dimineata,
Daca prin contract s-a specificat cuantumul penalitatilor de intarziere in caz de neplata, pot solicita prin ordonanta de plata si aceste penalitati, fara a le factura?
In cazul in care le facturam, riscam sa ne incarcam cu toate cheltuielile ce decurg din asta si sa nici nu le incasam.
Multumesc!
Răspuns la discuția inundat de vecin
Multumesc mult pentru lamuriri!
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti ce atitudine ar trebui adoptata in urmatoarea situatie:
Deasupra unui bloc s-a facut o mansarda de catre o firma de constructii care a vandut mai departe unor familii. Dupa cateva luni, de la unul din apartamentele de la mansarda a inceput sa curga apa la vecinul de jos, inundandu-l pe acesta. Vecinul inundat a rugat vecinului de la mansarda sa-l lase sa verifice daca de la el vine prolema. Acesta a refuzat acest lucru, foarte revoltat, dar apa curge in continuare.....
Ce poate sa faca in aceasta situatie vecinul inundat?
Mentionez ca presedintele asociatiei a incercat sa vb. cu el dar fara nici un rezultat.
Cine ar fi competent sa solutioneze aceasta problema?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția imobil nationalizat
Daca ar fi cum spuneti dvs., credeti ca ar mai scrie in extrasul nostru CF ca spatiile respective sunt comune cu "una familie"? Mentionez ca acelasi lucru apare scris si in extrasul vecinului cu care ne-am inteles sa facem modificarile. Avanad in vedere ca pe noi doi ne despart doar cele doua spatii comune in discutie, intelegem ca doar noi doi suntem proprietari cu cote indivize.
Vecinul revoltat fiind cu un etaj mai jos, neavand nici macar drum pe langa cele doua spatii comune, am considerat ca nu este implicat in aceasta chestiune.
Dar, asa cum ati spus, este important de vazut documentele vecinului si de abea atunci trase concluziile....
P.S. Referitor la argumentare, de cand am solicitat sfaturi la aceasta problema, mi-am asumat un risc, in sensul ca am fost constienta ca acestea vor fi doar cu titlu informativ, prin urmare, le-am luat ca atare.
Oricum, multumesc pentru precizare!
Răspuns la discuția imobil nationalizat
Va multumesc mult pentru sfaturile acordate!
Va doresc un weekend frumos!
Răspuns la discuția imobil nationalizat
Eu nu am vazut actul prin care el zice ca detine cota parte din spatiile respective, asa a sustinut el caar fi vorba de o hot. a consiliului local.
In cazul in care are un alt act, mai vechi, din care reies spusele lui, are vreo valoare juridica in fata extrasului nostru CF.
Are un alt regim dr.meu de proprietate daca imobilul este cumparat pe legea 112?
Va multumesc!
Detin in proprietate un imobil (mai multi vecini in curte) care a fost nationalizat si apoi cumparat de mine de la stat. Imobilul respectiv are 2 spatii cu destinatie comuna cu vecinul de alaturi (toaleta si camara). Impreuna am convenit sa facem cateva modificari la spatiile comune insa un alt vecin s-a revoltat pe motiv ca si el are parte indiviza din cele 2 spatii comune, sustinand ca acest lucru reiese dintr-o hotarare a consilului local data in 1950. Mentionez ca locuinta lui nu a fost nationalizata, a fost proprietarul ei de la inceput si a avut si acces la cele 2 spatii mentionate.
Problema este ca el se bazeaza pe un act din 1950 iar titlul nostru de proprietate este din 1996, constand in contract de vanzare-cumparare cu statul si extrasul CF eliberat la acea data din care rezulta ca numai noi doi vecini alturati avem acces la cele doua spatii comune.
Care din acte primeaza si ce drept are acest vecin (care a recunoscut ca el nu a folosit niciodata aceste spatii comune si ca nici nu le va folosi in viitor) asupra celor doua spatii?
Va multumesc si astept cu interes sfaturile dvs.