Detin in proprietate un imobil (mai multi vecini in curte) care a fost nationalizat si apoi cumparat de mine de la stat. Imobilul respectiv are 2 spatii cu destinatie comuna cu vecinul de alaturi (toaleta si camara). Impreuna am convenit sa facem cateva modificari la spatiile comune insa un alt vecin s-a revoltat pe motiv ca si el are parte indiviza din cele 2 spatii comune, sustinand ca acest lucru reiese dintr-o hotarare a consilului local data in 1950. Mentionez ca locuinta lui nu a fost nationalizata, a fost proprietarul ei de la inceput si a avut si acces la cele 2 spatii mentionate.
Problema este ca el se bazeaza pe un act din 1950 iar titlul nostru de proprietate este din 1996, constand in contract de vanzare-cumparare cu statul si extrasul CF eliberat la acea data din care rezulta ca numai noi doi vecini alturati avem acces la cele doua spatii comune.
Care din acte primeaza si ce drept are acest vecin (care a recunoscut ca el nu a folosit niciodata aceste spatii comune si ca nici nu le va folosi in viitor) asupra celor doua spatii?
Va multumesc si astept cu interes sfaturile dvs.
Dreptul de proprietate asupra celor 2 spatii nu poate sa ii reiese vecinului din acea hotarare a consiliului local.Daca dvs. si vecinul de bunacredinta aveti titlu de proprietate asupra acelor spatii celalat vecinul nu are dreptul asupra lor prin simpla hotarare a consiliului.
Eu nu am vazut actul prin care el zice ca detine cota parte din spatiile respective, asa a sustinut el caar fi vorba de o hot. a consiliului local.
In cazul in care are un alt act, mai vechi, din care reies spusele lui, are vreo valoare juridica in fata extrasului nostru CF.
Are un alt regim dr.meu de proprietate daca imobilul este cumparat pe legea 112?
Va multumesc!
Daca dvs. aveti extrasul CF din care reiese ca posedati acel spatiu el nu are cum sa aiba alte acte inafara de extrasul CF care prezinta cea mai mai importanta juridica la dovedirea proprietatii,iar daca acel spatiu nu ii inscris si va revine dvs. solicitati serviciile unui expert in cadastru, care o sa masoare magazia, si o sa faca documentatia cadastrala, dupa care o inscrieti cu suprafata pe care o aveti acum in CF.
Ii cereti vecinului sa va arate extrasul sau CF. Daca acolo se face vorbire despre toaleta si camara si el are dreptul...
Cum ar veni, prin titlul dv de proprietate din 1996 ati obtiunut si dv cota indiviza (in proprietate) din acele spatii, alaturi de el...
Spatii comune
MV1
Intr-un imobil cu mai multe apartamente, la cat din suprafata podului are dreptul fiecare proprietar ? Unul din proprietari a cumparat si o fosta spalatorie ... (vezi toată discuția)