avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spatii comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spatii comune

Intr-un imobil cu mai multe apartamente, la cat din suprafata podului are dreptul fiecare proprietar ? Unul din proprietari a cumparat si o fosta spalatorie aflata deasupra apartamenteleor, convertita de catre ICRAL in apartament (trei camarute de 4-5 mp +WC) si holul de acces catre pod. Imi poate intezice acesta accesul la pod, holul figurand intr-adevar pe contractul lui ? Dupa parerea mea s-a comis o ilegalitate cand s-a facut vanzarea la modul asta.
Cel mai recent răspuns: MV1 , utilizator 10:29, 1 Octombrie 2013
Pai tocmai ati spus ca:

Dupa parerea mea s-a comis o ilegalitate cand s-a facut vanzarea la modul asta.

Daca vanzarea s-ar fi facut legal, s-ar fi modificat toate cotele-indivize de proprietate si in acest fel fiecare dintre dvs. ati fi stiut la cat din suprafata podului aveti dreptul.
Apoi, daca este vorba de un hol de acces comun, cum sa-l mai vinzi inca o data? De altfel aceasta intrebare este valabila pentru intrega suparafata comuna vanduta ilegal.
Nu stiu ce sa va spun. In acest moment nu se mai pot vinde spatii comune. Aceste spatii apartin proprietarilor in cota-parte indiviza de proprietate (prevazuta in actul de proprietate) si nu mai poate fi vanduta inca o data... Trebuie sa va consultati cu un avocat. S-ar putea ca vecinul dvs. nici sa nu aiba intabulata proprietatea, tocmai pe motivele aratate si chiar este treba lui, nu a dvs.

Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2013
Adam Grecu, utilizator
Idiferent de ce scrie pe actul lui de propietate nu va poate interzice sa treceti pe hol ca sa ajungeti la pot. Este o problema similara cu cea a drumurilor de servitute.
Ramane problema cu cota parte.
Multumesc ! Acelasi lucru il banuiam si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de spatii auxiliare in vederea unei constructii suplimentare. MV1 MV1 Desi am mai pus in discutie parti din subiectul care va urma, il voi mai pune o data in intregime in discutie si poate cineva va avea rabdare sa-l citeasca si ... (vezi toată discuția)
Proprietate pod bloc OpraM OpraM Buna Ziua, Sunt un locatar al unui bloc care are pod. Sunt la ultimul etaj si sunt singrul care are grija intretinerii acestuia. Exista o posibiltate ca sa ... (vezi toată discuția)
Trecerea in proprietate a spatiilor comune razvan .neacsu razvan .neacsu Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva informatii privind posibilitatea trecerii in proprietate a unor parti din spatiile de folosinta comuna. Context: ... (vezi toată discuția)