avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită firma in insolventa
Discuție deschisă în Executare silită

firma in insolventa

Va rog sa ma ajutati cuun sfat in urmatoarea problema:
O societate doreste sa cumpere niste produse de la o alta societate care se afla in procedura generala de insolventa, intrebarea mea este: Care sunt riscurile la care se supune firma cumparatoare in aceasta situatie?
Reprezentantul firmei in insolventa sustine ca a cerut insolventa firmei pentru a scapa de penalitati si dobanzi dar certitudinea ca isi va reveni nu exista.
Astept un raspuns cat mai repede posibil, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters145250 , utilizator 17:43, 19 Octombrie 2010
reprzentantul firmei nu mai are nici o calitate dupa data deschiderii procedurii insolventei, locul sau va fi luat de o persoana numita de instanta de judecata - administrator judiciar, persoana care impreuna cu ceilalti creditori va putea dispune de bunurile societatii, respectiv le va putea instraina catre terte persoane interesate
In primul rand este important de stiut daca instanta a dispus dau nu deschiderea procedurii de insolventa in cazul societatii respective. In conditiile in care raspunsul este afirmativ, precum si in cazul in care a fost numit un administrator judiciar, reprezentantul societatii in cauza, nu mai are dreptul de a instraina nici un bun din patrimoniul societatii. O astfel de instrainare, facuta in dauna celorlalti creditori, poate fi anulata.
Reprezentantul soc. sustine ca administratorul judiciar i-ar fi dat o hartie prin care ii acorda dreptul sa se ocupe de societate in continuare, se poate acest lucru?
Credeti ca se merita o relatie comerciala cu o societate aflata in procedura generala de insolventa?
Un mic detaliu: Repreze. soc. sustine ca este de fapt in reorganizare dar in incheierea de sedinta nu se aminteste nimic de reorganizare.
Ce parere aveti?
Eu as ffi oarte precaut.
La ambele intrebari puse de catre dumneavoastra, respunsul este NU.
Pentru a fi in reorganizare ar fi trebuit sa propuna un proiect in acest sens, proiect ce trebuia aprobat de catre instanta si adunarea creditorilor.
Continuarea activitatii in cadrul reorganizarii, se face sub supravegherea administratorului judiciar numit de catre instanta.
Va multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare apartament cu firma in insolventa alexa_1807 alexa_1807 Buna, am un antecontract de vanzare cumpare pentru un apartament incheiat in 2008 si am achitat la data semnarii aproximativ 90% din pretul apartamentului. ... (vezi toată discuția)
Insolventa firma edilmiki edilmiki Buna ziua,va rog daca imi puteti da si mie niste raspunsuri, am firma care a intrat in insolventa dar am bunuri constructii .camioane luate in leasing si nu ... (vezi toată discuția)
Atributiile administratorului judiciar clara112 clara112 Buna ziua! Unei societati comerciale i s-a deschis procedura insolventei si a fost numit un administrator judiciar. Ulterior, societatea comerciala ... (vezi toată discuția)