avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... atributiile administratorului judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

atributiile administratorului judiciar

Buna ziua!
Unei societati comerciale i s-a deschis procedura insolventei si a fost numit un administrator judiciar. Ulterior, societatea comerciala (debitoarea) si-a achitat datoriile, iar creditorul a facut cerere de renuntare la judecata.
Prin sentinta comerciala, s-a dispus inchiderea procedurii insolventei si revocarea sentintei de deschidere a procedurii si automat numirea administratorului judiciar.
Administratorul judiciar, in baza primei sentinte, a inregistrat la Tribunal o cerere de deschidere a procedurii insolventei unei alte societati. Societatea care era debitor, este creditor intr-un alt proces. Acum, administratorul judiciar nu mai vrea sa se prezinte la proces.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- este corect ce facut(a inregistrat cerearea de deschidere a procedurii insolventei la o zi dupa emiterea sentintei comerciale de inchidere a procedurii insolventei, deci practic nu mai era administratorul judiciar al firmei respective)?
- ce trebuie facut in continuare ? care sunt optiunile creditorului?
Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 09:19, 28 Septembrie 2009
Va rog mult!! Am nevoie de ajutor!!
Trebuie sa stiu daca se mai poate face ceva. Daca adm. jud. nu vrea sa se prezinte la proces, ma gandesc ca nu se mai poate solutiona cauza; doar sa se faca o alta cerere de catre altcineva(un alt teprezentant).
Instanta va numi un alt administrator judiciar, nu este obligatoriu sa fie acelasi.
Doar instanta va supraveghea si va decide asupra procedurii insolventei!
din cate am inteles eu societatea pentru care s-a revocat sentinta de deschidere a proceduri(1), este creditorul societatii(2) pentru care administratorul judiciar a solicitata deschiderea procedurii.

1. Administratorul judiciar nu mai avea calitate sa faca acea cerere.
2. Daca doriti solutionarea cererii respective, intrucat calitatea procesuala o au partile si nu reprezentantii lor, societatea(1) prin administratorul societar poate preciza ca isi insuseste cererea si acesta sau delegatul lui, consilier juridic sau alta persoana se poate prezenta pentru a sustine cererea.
Va multumesc frumos!
Buna ziua. Imi puteti raspunde va rog daca o firma, subcontractoare poate angaja acelasi administrator judiciar ca al firmei contractoare ? am sa fiu mai explicita: compania care a angajat subcontractorul a intrat in insolventa, nu si-a platit datoriile unicului subcontractor si de aceea acesta din urma , subcontractorul se afla in situatia de a-si declara insolventa....Exista posibilitatea ca, subcontractorul sa angajeze (nu stiu exact daca acesta este cuv potrivit...) acelasi administrator judiciar ca al firmei contractoare (respectiv debitoare)?este un art de lege care interzice acest lucru? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
ella_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Insolventa- calitate de reprezentant de a introduce somatia de plata- administrator speccial valery valery Buna ziua, O societate care e in insolventa a introdus o somatie de plata de catre administratorul special si debitorul invoca exceptia lipsa calitatii de ... (vezi toată discuția)
Legea insolventei.cum poate fi sanctionat un lichidator judiciar care nu respecta o sentinta comerciala? rodica_post rodica_post Avand in vedere Sentinta comerciala nr.....privind Legea procedurii insolventei si examinarea cererii formulata de lichidator....desemnat sa ... (vezi toată discuția)
Administratorul special Kateryna Kateryna Buna ziua. Am de recuperat bani de la o alta firma care si-a cerut insolventa ( cu toate ca majoritatea creditorilor cereau acest lucru de luni de zile si ... (vezi toată discuția)