avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... atributiile administratorului judiciar
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

atributiile administratorului judiciar

Buna ziua!
Unei societati comerciale i s-a deschis procedura insolventei si a fost numit un administrator judiciar. Ulterior, societatea comerciala (debitoarea) si-a achitat datoriile, iar creditorul a facut cerere de renuntare la judecata.
Prin sentinta comerciala, s-a dispus inchiderea procedurii insolventei si revocarea sentintei de deschidere a procedurii si automat numirea administratorului judiciar.
Administratorul judiciar, in baza primei sentinte, a inregistrat la Tribunal o cerere de deschidere a procedurii insolventei unei alte societati. Societatea care era debitor, este creditor intr-un alt proces. Acum, administratorul judiciar nu mai vrea sa se prezinte la proces.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- este corect ce facut(a inregistrat cerearea de deschidere a procedurii insolventei la o zi dupa emiterea sentintei comerciale de inchidere a procedurii insolventei, deci practic nu mai era administratorul judiciar al firmei respective)?
- ce trebuie facut in continuare ? care sunt optiunile creditorului?
Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 09:19, 28 Septembrie 2009
Este incompatibilitate ca acelasi adm judiciar/lichidator sa fie numit si la societatea debitoare si la creditoare
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa- calitate de reprezentant de a introduce somatia de plata- administrator speccial valery valery Buna ziua, O societate care e in insolventa a introdus o somatie de plata de catre administratorul special si debitorul invoca exceptia lipsa calitatii de ... (vezi toată discuția)
Legea insolventei.cum poate fi sanctionat un lichidator judiciar care nu respecta o sentinta comerciala? rodica_post rodica_post Avand in vedere Sentinta comerciala nr.....privind Legea procedurii insolventei si examinarea cererii formulata de lichidator....desemnat sa ... (vezi toată discuția)
Administratorul special Kateryna Kateryna Buna ziua. Am de recuperat bani de la o alta firma care si-a cerut insolventa ( cu toate ca majoritatea creditorilor cereau acest lucru de luni de zile si ... (vezi toată discuția)