avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Administratorul Special
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Administratorul Special

Buna ziua.

Am de recuperat bani de la o alta firma care si-a cerut insolventa ( cu toate ca majoritatea creditorilor cereau acest lucru de luni de zile si degeaba). Administratorul Special este actionatul principal al societatii insolvente. Acest administrator nu stie cum sa mai faca sa mai jecmaneasca creditorii inscrisi la masa credala , timitand acestora tot felul de hartii prin care cere mari sume de bani pt anumite motive fara temei. Hartiile pe care eu le-am primit erau semnate doar de catre administratorul special. Nu trebuia sa fie si semnatura administratorului judiciar pe aceste hartii pt a dovedii a luat la cunostinta ineptiile cerute si este de acord cu ele?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kateryna , utilizator 20:02, 4 Februarie 2010
Buna ziua.
În cazul în care nu va-ti edificat cu intrebarea dumneavostra pana acum, permiteti-mi va rog să vă formulez un răspuns .Conform art.18(1) din Legea nr.85/ a insolventei,in cazul procedurii generale a insolventei, AGA desemneza pe cheltuiala sa ,un administrator special, pentru administrarea societatii.
Mandatul acestuia se termina la ridicarea dreptului de administrare, atunci cand debitorul este reprezentat de administratorul judiciar/lichidatorul judiciar.Mandatul administratorului special va fi redus la reprezentarea actionarilor/asociatilor.Deci, competentele celor doi, nu se suprapun. Totusi,la art.18(1) lit.e) din Legea 85,este prevazut :administratorul special,administreaza activitatea debitorului,SUB SUPRAVEGHEREA administratorului judiciar,dupa confirmarea planului de reorganizare.Deci,numai dupa confirmarea planului, administratorului judiciar poate supraveghea activitatea administratorului special.
De altfel,pe toata perioada procedurii insolventei, judecatorul sindic poate fi sesizat sa clarifice eventualele nemultumiri ai creditorilor.
corect =D> pct de vedere al dlui.bote marius.
In opinia mea , prin sintagma'' sub supravegherea adm. judiciar" inseamna mai mult, respectiv de la momentul numirii prin incheierea de deschidere a procedurii si pana la sentinta de inchidere.
Buna seara,

prin '' supravegherea adm. judiciar " ce sa inteleg? Ei sunt in insolventa si isi fac de cap in ultimul hal.
O hartie primita de la firma insolventa, prin care administratorul special care este asociat in firma insolventa si este un ......( nu pot sa folosesc cuvinte urate ) trebuie semnata si de administratorul judiciar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator special in instanta Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti, in ce fel de procese poate sa reprezinte administratorul special debitoarea pentru care a fost deja numit administrator judiciar? (vezi toată discuția)
Etapele parcurgerii termenelor pentru faliment sau insolventa helth2010 helth2010 Doresc sa stiu cum ma sa ma pregatesc in vederea contestarii deschiderii procedurii de faliment sau insolventa din partea unui creditor.Cat timp dureaza, cum ... (vezi toată discuția)
In 10 zile - contest sau recunosc starea de insolventa? nicoleta_85 nicoleta_85 am primit o citatie si o copie de pe cererea de declansare a procedurii insolventei.. pe citatie se mentioneza ca in 10 zile de la trimire trebuie sa ... (vezi toată discuția)