avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... antecontract vanzare cumparare apartament cu firma in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

antecontract vanzare cumparare apartament cu firma in insolventa

Buna,
am un antecontract de vanzare cumpare pentru un apartament incheiat in 2008 si am achitat la data semnarii aproximativ 90% din pretul apartamentului. Inca nu am incheiat contractul de vanzare cumparare, din vina promitentului vanzator . Intre timp firma constructoare ( promotentul vanzator) a intrat in insolventa si a fost numit un administrator judiciar. A avut loc prima intalnire a creditorilor , a fost numit comitetul creditorilor, creanta mea a fost inclusa in tabelul creditorilor. In cererea de acceptare a creantei am cerut conform legii 93 1prim executarea antecontractului.
Imobilul este construit, aproape de finalizare. Tot ce mai este de facut este sa se puna contoarele pentru gaz si electrica. Reprezentantii firmei debitoare sustin ca au fost facute platile pentru asta. Inaintea inceperii procedurii de insolventa, am incheiat un proces verbal de predare-primire a apartamentului in vedera executarii lucrarilor de finisare interioara ( l-am achizitionat semifinisat), insa nu locuiesc acolo si data fiind situatia nici nu am mai investit in finisaje.
Problema este ca constructia este ipotecata la o banca, banca care are drept de vot majoritar in comitetul creditorilor , si nu stiu daca isi vor ridica ipoteca. Suma achitata am virat-o in contul debitoarei deschis la banca care are ipoteca.
Administratorul judiciar, in raportul privind cauzele care au condus societatea la starea de insolventa, a stabilit un risc mare de faliment al firmei, insa a precizat ca practica prin care s-ar putea recuera cea mai mare parte din datorii este reorganizarea.
Intrebarea mea este daca eu pot sa imi mai iau niste masuri suplimentare de precautie, daca am o modalitate legala prin care sa mai presez administratorul judiciar sau banca sa faca intabularile ( administratorul judiciar, telefonic imi spune ca ei asta urmaresc- sa faca intabularile, insa nu am niciun document scris in acest sens). Vreau sa fac cel putin tot ce tine de mine, ma gandeam inclusiv la ceva institutii gen protectia consumatorului, sau ce mai poate fi...
Va multumesc anticipat pentru raspusuri,

Alte discuții în legătură

(situatie fara precedent?) poate banca sa ne ia blocul? prowest_cema prowest_cema Buna. Ma numesc Claudiu, si am o intrebare care nu cred ca s-a mai pus pana acum. Am cumparat un apartament in Cluj-Napoca, intr-un bloc care inca se mai ... (vezi toată discuția)
Ipoteca banca pt. credit liaza liaza Buna ziua, Am achizitionat un apartament de la o firma in insolventa, fiind indeplinite toate punctele art. 93 indice 1 din legea 85/2006 ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare cu o firma aflata in insolventa ContSters241534 ContSters241534 Buna, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o persoana juridica in 2007 pentru un apartament. Am achitat in totalitate contravaloarea ... (vezi toată discuția)