avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa firma

Buna ziua,va rog daca imi puteti da si mie niste raspunsuri, am firma care a intrat in insolventa dar am bunuri constructii .camioane luate in leasing si nu stiu cum sa ies din aceasta insolventa .In decembrie cei de la finante mi-au introdus cererea de insolventa pentru obligatiile catre buget in valoare de 45352.Am platit la cateva zile din suma 12000 ,am convenit cu un lichidator sa facem noi cererea de bagare in insolventa cu plan de reorganizare pentru ca avem bunuri constructii pe firma camioane luate in leasing.Tribunalul a acceptat cererea si am numit lichidatorul cu care am discutat si a deschis procedura generala de insolventa.Atasata de cererea de deschiderea insolventei a fost si chitanta cu suma care am platit.Acum noi am primit de la tribunal o comunicare prin care spune ca a numito ca administrator ludiciar pe respectivul pe care l-am nominat dar nu inteleg cu retributia de 1000 lei lunar.Cine va plati aceasta retributie pentru ca eu de la inceput am intrebat de onorariu si mi sa spus 1500lei cu tot cu plan de reorganizare.De aceasta retributie am ramas surprinsa nemai fiind pusa in aceasta situatie nu stiu ce va sa zica aceasta procedura de insolventa.Cum pot face sa-mi salvez bunurile pentru ca voi cere esalonarea datoriilor prin planul de reorganizare dar daca nu v-om avea de munca .Sa zicem ca imi accepta planul de esalonare daca vom intarzia cu plata ce se va intampla.Va rog daca ma puteti raspunde pentru ca nu stiu incotro s-o apuc si ce sa fac. Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:28, 11 Februarie 2013
Tot ceea ce a dispus instanta tribunalului este corect. V-a aprobat cerere de deschidere a procedurii insolventei si v-a aprobat ca administrator judiciar (nu lichidator) persoana care ati propus-o. Pentru aceasta calitate administratorul judiciar va fi platit de societatea aflata in procedura insolventei, adica de dumneavoastra. Propuneti un plan de reorganizare, iar instanta se va pronunta cu privire la admiterea acestuia si intrarea societatii in reorganizare judiciara sub supravegherea adminstratorului judiciar si a judecatorului sindic. Toate datoriile societatii vor fi platite conform planului de reorganizare, in mod esalonat, asa cum se va stabili.
Discutati foarte clar cu administratorul judiciar toate aceste aspecte, este foarte important sa colaborati cu acesta.
va multumesc pentru raspuns. exista vreo varianta de a salva bunurile in caz ca nu v-oi face fata la plata esalonata.
In aceasta faza nu puteti, doar sa le instrainati cuiva si din contravaloarea lor sa platiti datoriile creditorilor inscrisi in tabelul definitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Dula Nicoleta Dula Nicoleta Buna dimineața, Am o firma pe care am inchis-o anul trecut. Am datorie pe firma la banca și îmi opreste din salariul unde lucrez acum. Cum pot baga ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)