avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate andreutza_teo

Activitate andreutza_teo

Buna ziua! Fratele meu are o situatie delicata: pe scurt, a facut cerere pt un credit imobiliar prima casa, singur fiind si cu un venit suficient (2200 RON). Pana sa i se aprobe totul, prietena lui a ramas insarcinata si au hotarat sa se casatoreasca mai repede...numai ca acum i se cere un codebitor(ea lucreaza doar part time, are mai putin de salariul minim), si nu il poate ajuta nimeni din familie (familii), avem deja imprumuturi sau trecuti de 60 de ani. Lucratorul bancar care s-a ocupat de dosarul lui l-a asigurat ca nu vor fi probleme dupa casatorie, dar nu a fost asa...Intrebarea mea este: cum ar putea obtine cel mai repede desfacerea casatoriei ( evident, un artificiu ca sa se poata imprumuta la banca, pt ca deja a investit toate economiile in renovarea apartamentului nou)? Sau ce alta solutie ar putea exista? Diferenta de bani pt locuinta este mare (35000 €)...Va multumesc anticipat!
Ca o continuare la intrebarea mea de mai sus : sa inteleg ca daca un teren este confiscat printr-o hotarare judecatoreasca, acesta devine al statului( respectiv, al comunei respective ) si nu se mai poate invoca uzucapiunea de catre nimeni sau posesia este considerata a nu fi utila doar pentru cel care a pierdut dreptul de proprietate prin hotarare? intreb acest lucru deoarece, dupa cunostintele mele, familia acestuia a continuat sa foloseasca terenul si dupa moartea sa, inclusiv au platit impozitele (nu stiu ce suprafata s-a luat in calcul), terenul facand parte dintr-un lot mai mare care a apartinut unei singure familii. nu s-au facut vreun testament sau taxa de succesiune, dupa cum am mentionat nu au niciun act. Stiu ca in cazul uzucapiunii de 30 de ani nu este necesara buna-credinta sau vreun titlu just.