Buna ziua! Fratele meu are o situatie delicata: pe scurt, a facut cerere pt un credit imobiliar prima casa, singur fiind si cu un venit suficient (2200 RON). Pana sa i se aprobe totul, prietena lui a ramas insarcinata si au hotarat sa se casatoreasca mai repede...numai ca acum i se cere un codebitor(ea lucreaza doar part time, are mai putin de salariul minim), si nu il poate ajuta nimeni din familie (familii), avem deja imprumuturi sau trecuti de 60 de ani. Lucratorul bancar care s-a ocupat de dosarul lui l-a asigurat ca nu vor fi probleme dupa casatorie, dar nu a fost asa...Intrebarea mea este: cum ar putea obtine cel mai repede desfacerea casatoriei ( evident, un artificiu ca sa se poata imprumuta la banca, pt ca deja a investit toate economiile in renovarea apartamentului nou)? Sau ce alta solutie ar putea exista? Diferenta de bani pt locuinta este mare (35000 €)...Va multumesc anticipat!
Sunt alte conditii, persoane de intretinut dupa casatorie...
Intai trebuie vazut care e termenul in care fratele vrea divort. Minimul legal e 30 de zile, la stare civila sau notar.
Apoi trebuie vazut daca s-a nascut copilul. Trebuie vazut si, cel mai important, DE CE banca ii cere codebitor acum. DE CE e esenta.
Impartire credite
drmon
buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)