Buna ziua am fost impreuna de 7 ani in apartamentul proprietate soacra mea.Avem 2 copii minori suntem despartiti de 2 saptamani avem un imprumut bancar in Franci si suntem executati de banca .bani au fost luati ca si imprumut nevoi personale de catre amandoi achittanduse 2 imprumuturi ale ei restul pentru familie + renovare in regim propriu. Vrea sa ma dea in judecata sa divorteze .ce se va intampla cu imprumutul . Voi plati si rata si pentru copii sau se poate legal sa fie datoria pe ea eu nu mai locuiesc acolo am fost dat afara. Va multumesc si daca aveti altele de spus va rog sa spuneti .
Daca ati facut imprumuturile impreuna , sunteti debitor, codebitor in contractele respective urmeaza sa platiti ratele. Nu are importanta ca nu mai locuiti in acel apartament. Ii puteti cere sotiei bani, pentru acele imbunatatiri la care ati contribuit.
E o situatie dificila, imi pare rau.
Pensia copiilor presupun ca a fost stabilita de instanta, daca ati divortat, trebuie platita, este obligatia dvs de parinte.
Buna ziua! In primul rand, in cazul unui divort, parintele care nu locuieste cu minorii va fi obligat la plata unei pensii de intretinere catre acestia, in cazul dvs., fiind vorba de 2 copii, veti fi obligat la plata unui procent de 1/3 din venitul net/lunar.
In ceea ce privese imprumutul, acesta va fi inclus in masa succesorala, urmand ca instanta sa dispuna cu privire la modul de stingere al acestuia.
Sfatul meu este sa incercati ajungerea la o intelegere cu fosta sotie cu privire pensia datorata minorilor si de modul de achitare al ratelor bancare, in caz contrar veti urma calea legala.
In mod normal, plata pensiei de inretinere pt copii, ar trebui facuta firesc, de buna voie, desi a fost hotarata de catre instanta, prin virament sau mandat postal.
Daca nu va conformati, sotia poate cere executarea pt suma datorata pt intretinerea copiilor.