avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori si imprumut bancar executat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori si imprumut bancar executat

Buna ziua am fost impreuna de 7 ani in apartamentul proprietate soacra mea.Avem 2 copii minori suntem despartiti de 2 saptamani avem un imprumut bancar in Franci si suntem executati de banca .bani au fost luati ca si imprumut nevoi personale de catre amandoi achittanduse 2 imprumuturi ale ei restul pentru familie + renovare in regim propriu. Vrea sa ma dea in judecata sa divorteze .ce se va intampla cu imprumutul . Voi plati si rata si pentru copii sau se poate legal sa fie datoria pe ea eu nu mai locuiesc acolo am fost dat afara. Va multumesc si daca aveti altele de spus va rog sa spuneti .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:45, 26 Ianuarie 2016
Daca ati facut imprumuturile impreuna , sunteti debitor, codebitor in contractele respective urmeaza sa platiti ratele. Nu are importanta ca nu mai locuiti in acel apartament. Ii puteti cere sotiei bani, pentru acele imbunatatiri la care ati contribuit.
E o situatie dificila, imi pare rau.
Pensia copiilor presupun ca a fost stabilita de instanta, daca ati divortat, trebuie platita, este obligatia dvs de parinte.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua! In primul rand, in cazul unui divort, parintele care nu locuieste cu minorii va fi obligat la plata unei pensii de intretinere catre acestia, in cazul dvs., fiind vorba de 2 copii, veti fi obligat la plata unui procent de 1/3 din venitul net/lunar.
In ceea ce privese imprumutul, acesta va fi inclus in masa succesorala, urmand ca instanta sa dispuna cu privire la modul de stingere al acestuia.
Sfatul meu este sa incercati ajungerea la o intelegere cu fosta sotie cu privire pensia datorata minorilor si de modul de achitare al ratelor bancare, in caz contrar veti urma calea legala.
Cum se va lua pensia pentru copii executat sau prin virament de catre mine?
In mod normal, plata pensiei de inretinere pt copii, ar trebui facuta firesc, de buna voie, desi a fost hotarata de catre instanta, prin virament sau mandat postal.
Daca nu va conformati, sotia poate cere executarea pt suma datorata pt intretinerea copiilor.

Alte discuții în legătură

Pretentii sau abandon sarra67 sarra67 Buna ziua! 1.In cererea formulata de divort fostul sot, a stabilit ca jumatate din vacante,weekendul sa fie petrecute cu minorul, cresterea copilului am ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara rares05 rares05 anul trecut s-a pronuntat divortul intre mine si sotia mea, prin care s-a stabilit plata unei pensii alimentare 1/4 din venitul meu, dar din momentul in care ... (vezi toată discuția)
Bună seara, divorț cerut de sotie de câteva luni deși nu ... Eusieupatitul Eusieupatitul Bună seara, Divorț cerut de sotie de câteva luni deși nu deținem nicicare locuință proprie. Am fost scos afară din casă și de o luna stau in chirie. ... (vezi toată discuția)