avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UZUCAPIUNE DE LUNGA DURATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UZUCAPIUNE DE LUNGA DURATA

Ca o continuare la intrebarea mea de mai sus : sa inteleg ca daca un teren este confiscat printr-o hotarare judecatoreasca, acesta devine al statului( respectiv, al comunei respective ) si nu se mai poate invoca uzucapiunea de catre nimeni sau posesia este considerata a nu fi utila doar pentru cel care a pierdut dreptul de proprietate prin hotarare? intreb acest lucru deoarece, dupa cunostintele mele, familia acestuia a continuat sa foloseasca terenul si dupa moartea sa, inclusiv au platit impozitele (nu stiu ce suprafata s-a luat in calcul), terenul facand parte dintr-un lot mai mare care a apartinut unei singure familii. nu s-au facut vreun testament sau taxa de succesiune, dupa cum am mentionat nu au niciun act. Stiu ca in cazul uzucapiunii de 30 de ani nu este necesara buna-credinta sau vreun titlu just.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
andreutza_teo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 10:21, 11 Mai 2010
Buna ziua !
Avand in vedere existenta unei hotarari judecatoresti de confiscare, consider ca nu mai poate fi invocata uzucapiunea. Prescriptia achizitiva este efectul unei posesii utile ce presupune ca posesia sa fie continua, neintrerupta, netulburata si sub nume de proprietar.
Posesia nu este utila, cat timp cel ce o invoca nu a posedat imobilul sub nume de proprietar, ci a exercitat doar un drept de folosinta si administrare asupra bunului.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am ?! Tulcea Detectiv particular Tulcea Detectiv particular In anul 1968 prin testament,bunica mea a lasat fratelui meu in plina proprietate cota indiviziva dintr-un imobil, constind dintr-un teren constructie in ... (vezi toată discuția)
Teren folosit abuziv ContSters287867 ContSters287867 Buna dimineata. Un teren este inscris in C.F. dar nefolosit de proprietar (in viata) din cauza distantei mari si a virstei. Un vecin foloseste acest teren de ... (vezi toată discuția)