Ca o continuare la intrebarea mea de mai sus : sa inteleg ca daca un teren este confiscat printr-o hotarare judecatoreasca, acesta devine al statului( respectiv, al comunei respective ) si nu se mai poate invoca uzucapiunea de catre nimeni sau posesia este considerata a nu fi utila doar pentru cel care a pierdut dreptul de proprietate prin hotarare? intreb acest lucru deoarece, dupa cunostintele mele, familia acestuia a continuat sa foloseasca terenul si dupa moartea sa, inclusiv au platit impozitele (nu stiu ce suprafata s-a luat in calcul), terenul facand parte dintr-un lot mai mare care a apartinut unei singure familii. nu s-au facut vreun testament sau taxa de succesiune, dupa cum am mentionat nu au niciun act. Stiu ca in cazul uzucapiunii de 30 de ani nu este necesara buna-credinta sau vreun titlu just.
Buna ziua !
Avand in vedere existenta unei hotarari judecatoresti de confiscare, consider ca nu mai poate fi invocata uzucapiunea. Prescriptia achizitiva este efectul unei posesii utile ce presupune ca posesia sa fie continua, neintrerupta, netulburata si sub nume de proprietar.
Posesia nu este utila, cat timp cel ce o invoca nu a posedat imobilul sub nume de proprietar, ci a exercitat doar un drept de folosinta si administrare asupra bunului.