In anul 1968 prin testament,bunica mea a lasat fratelui meu in plina proprietate cota indiviziva dintr-un imobil, constind dintr-un teren constructie in suprafata de 1000 m2.
In anul 1972,dupa moartea bunici, cu acceptul fratelui meu ,pe acea suprafata am construit o casa ,folosind si platind catre stat, pe numele meu,toate darile...
Niciodata nu sa pus problema actelor de proprietate....
Acum fratele foloseste acel testament si spune ca terenul este proprietatea lui...
Intrebare?!
In instanta, daca solicit dreptul de proprietate pe suprafata de teren pe care am construit casa,am castig de cauza,invocind UZUCAPIUNEA ?!
Multumesc...
Buna ziua !
Nici nu poate fi vorba de invocarea uzucpiunii , avand in vedere ca fratele are titlu pe acel teren, iar dumneavoastra ati construit stiind ca nu sunteti proprietar.
Prescriptia achizitiva este efectul unei posesii utile ce presupune ca posesia sa fie continua, neintrerupta, netulburata si sub nume de proprietar. Posesia nu este utila, cat timp cel ce o invoca nu a posedat imobilul sub nume de proprietar, ci a exercitat doar un drept de folosinta si administrare asupra bunului, titularul dreptului de proprietate fiind cunoscut si inscris in cartea funciara.
Cu stima !
Total gresit
Nu se vorbeste nicaieri despre TITLU...este un testament....cu o cota indiviza...timp de 38 de ani posrsia a fost continua,neintrerupta,netulburata...
pentru a se invoca uzucapiunea trebuie ca posesia sa fie utila, adica sub nume de proprietar, conditie care nu este indeplinita in cazul dvs. insa, puteti merge pe calea partajului si sa invocati faptul ca a fost incalcata rezerva succesorala care revenea mamei dvs si pe care dvs. ati fi mostenit-o prin retransmitere