avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate tcampianu

Activitate tcampianu

Cred ca fiecare are dreptate in felul lui:)
Daca retelele de energie electrica sau de gaz ar fi ramas( poate mai sunt, cine stie) in proprietatea statului- si ar fi fost normal sa fie asa, bunicii si parintii nostri le- au dezvoltat, noi le- am mai carpit pe ici pe colo, deci daca retelele ar fi ramas in proprietatea statului, se putea probabil sa avem varianta sa optam pentru furnizor( de exemplu, soselele si strazile sunt proprietate publica, astfel incat este mai usor sa se dezvolte concurenta in domeniu transporturilor auto de marfuri sau de calatori); asa, daca reteaua e acum in proprietatea unui sa sau srl, el decide de unde si ce ia si cu cat vinde; si teoretic si practic ii convine un pret mare la furnizor, deoarece 5% din 100 de lei e mai mare decat 5 % din 50 de lei:((
Si bate din palme ori de cate ori furnizorii ridica preturile#-o
Ar fi fost mai bine- poate nu e tarziu- ca retelele din fiecare localitate sa treaca in proprietatea si administrarea autoritatilor locale, cu obligativitatea sa le intretina corespunzator.
Răspuns la discuția restanta banca
Am si eu o situatie asemanatoare, asa ca am studiat putin contractul si anexele.

Am constatat cu bucurie ca in contractul meu cu BCR, din aprilie 2007, scrie clar:

11. Prezentul contract nu poate fi modificat si/sau completat numai cu acordul ambelor parti, prin acte aditionale.
..........
15. Contractul isi inceteaza valabilitatea la data rambursarii integrale a creditului si achitarii dobanzilor aferente, comisioanelor si oricaror alte sume datorate.
.....................
18. In cazul in care intre conditiile generale anexate si clauzele din contractul de credit exista diferente, se aplica dispozitiile din prezentul contract de credit.

Avand in vedere ca posibilitatea cesionarii contractului de catre BCR este trecuta doar in anexa, rezulta ca cesionarea de catre BCR catre KRUK nu este valabila, deoarece nu am semnat act aditional cu banca, cf. art. 11 din contract.

Cf. art. 15 contractul intre mine si BCR inceteaza numai la data rambursarii integrale a tuturor ratelor, comisioanelor, penalitatilor, etc.( nu e specificata vreo data exacta pana la care trebuie sa achit toate balariile alea, ei imi pot mari dobanzile penalitatile etc la infinit, insa si eu le pot plati pana la adanci batranete:), eventual si dupa moarte:), deci am contract valabil inca cu BCR, si nu am nici o treaba cu KRUK:)

Cf. art 18., prevederile contractului sunt valabile in cazul in care sunt diferite de cele din anexe:)

Asa ca Doamna, daca inca nu ati rezolvat problema, si daca contractul Dvs. este asemanator cu al meu, nu ar trebui sa aveti probleme deosebite in instanta, eventual consultati experti in domeniu si vedeti daca am dreptate sau nu.

Sper ca postarea mea sa fie de folos si altora, nu intrati in panica, in dorinta lor de a ne inrobi, au facut un contract simplu, de o pagina, pentru ca apoi sa vina cu anexe nasoale:)
Dar daca citesti corect art. 18 din contract, poti arunca linistit anexele, ca nu au nici o valoare, ai contract valabil cu BCR pana iti platesti toate darile, cum ei le tot cresc, si contractul nu te obliga la o data clara de rambursare( graficul de rambursare este tot in anexa), consider ca art. 11, 15 si 18 din contract te apara de orice abuzuri ale bancii:)
Răspuns la discuția Ce sanse am?
Cineva imi spunea ca as putea cere partaj, situatie in care instanta ar putea decide vanzarea apartamentului, ar putea fi o solutie dupa parerea Dumneavoastra?
Răspuns la discuția Ce sanse am?
Multumesc pentru raspuns, intr- adevar asa e viata, vorba ceea,"apara-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar eu"
Răspuns la discuția Ce sanse am?
De comun acord, cu mama si cu sora- mea am facut succesiunea dupa tata.
In succesiune, apartamentul parintilor a ramas mamei si sorei mele- am fost probabil fraier, dar am vrut sa- mi respect cuvantul dat in 88- urmand ca ele sa faca schimb, mama sa- i dea cota ei din apartamentul parintilor si sa primeasca in schimb in proprietate deplina apartamentul de 2 camere al surorii mele, cumparat tot de mama, repet.
Nu am renuntat la mostenite total, au ramas si alte bunuri- terenuri, actiuni- am renuntat doar la cota parte pe apartament.
Mi s- a parut corect ca si eu si sora- mea sa avem fiecare apartamente de 3 camere si sa impartim frateste cel de 2 camere.
Mama si sora- mea au facut contract de schimb, asa cum ne intelesesem, fara sa ma anunte insa, sora- mea i- a spus mamei ca eu sunt de acord cu acel uzufruct- am aflat acest lucru ulterior, i- a pus contractul in fata si mama, avand incredere probabil in ea, a semnat.
Dupa mama am incercat sa facem succesiunea, insa repet, sora- mea a ascuns actele si tergiverseaza lucrurile.
Discuție Ce sanse am?
Stimate Doamne, Stimati Domni,

In anul 1988 m- am casatorit, iar mama mea ne- a cumparat un apartament de 3 camere, am semnat atunci un act de donatie, cu martori dar neinregistrat la notar, prin care renuntam la dreptul meu de mostenire asupra apartamentului parintilor in favoarea surorii mele.
Intre timp a venit revolutia, si mama i- a cumparat si surorii mele un apartament de 2 camere.
Dupa decesul tatalui, in 2004, am decis cu mama si cu sora mea ca eu sa renunt la dreptul de mostenire ptr. apartamentul parintilor, apartament care sa ramana mamei si surorii mele, apoi ele sa faca schimb de apartamente, astfel incat sora- mea sa ramana proprietara pe apartamentul parintesc si la moartea mamei sa impartim frateste apartamentul de 2 camere, care prin acel schimb sa devina proprietatea mamei.
Mama a decedat in 2008, Dumnezeu sa o odihneasca in pace, si, deoarece sora- mea se tot ferea sa- mi arate actele, pe care cica nu le mai avea acasa ca le- a dus la birou, am obtinut extrasul cf pe apartamentul de 2 camere si am remarcat cu stupoare ca schimbul s- a facut in 2006, fara sa mi se spuna, si ca in contractul de schimb apartamentul devenea al mamei dar cu uzufruct ptr. sora- mea.#-o
Am discutat cu sora- mea sa vindem apartamentul si sa impartim frateste banii, inca de acum cca. 1 an, piata imobiliara e in cadere, si probabil va mai cadea, insa imi rade in nas cu nesimtire, desi e necasatorita si nu are copii, noi avem 2 adolescenti minunati si ne- ar ajuta acum partea noastra de mostenire, pe care repet sora- mea a pus stapanire.
Intrebarea mea e daca se poate face ceva pentru a beneficia de dreptul nostru acum?