avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restanta banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restanta banca

Ma scuzati,dar as avea o problema:sotul meu a contactat un credit de 5700lei de la BCR,cu o rata lunara de 100lei.Datorita faptului ca situatia financiara nu este prea grozava,am intarziat cu plata 3luni!Am inceput sa primesc prin posta somatii de plata de lao firma de recuperare a creantelor KRUK,firma cu care noi nu avem nici un contract incheiat!Se merge pana acolo incat respectiva firma ne ameninta cu executarea silita.Se poate asa ceva?Si de ce au ei acces la datele cu caracter confidential?Sa nu uit:BCR-ul practica penalitati enorme!!!
Ultima modificare: Luni, 17 August 2009
atancoc, utilizator
Cel mai recent răspuns: tcampianu , utilizator 12:08, 8 Decembrie 2010
Mergeti la BCR si rezolvati-va situatia, fara ignorand mesajele de amanitatre ale firmei de recuperare creante.
Ar merge Dna. dar degeaba ,pentru ca din spusele altor persoane aceasta banca a predat inclusiv dosarele catre firma de recuperatori si atunci ei spun ca nu au ce discuta cu tine ca nu mai au acte.Si tu de buna credinta ii intrebi :-dar pe mine nu ma intreaba nimeni cand datele mele personale se plimba asa "teleleu "maria sa de la o firma la alta care mai de care cu muschi politici pe ea.
Chiar daca le invoci Legea 677/2001,decizia 105/2007-A.N.de supraveghere a preluarii datelor cu caracter personal,oug.nr.119/2007 dar ma rog orice lege....ei stiu una si buna -contractul este titlu executoriu si nu are importanta cine il executa -asa ca??????????????????
Stimata doamna,cititi notificarile de la societatea de recuperari- in speta KRUK, vedeti daca este vorba de un contract de mandat sau de cesiune de creante. In cazul in care KRUK actioneaza in calitate de mandatar pentru BCR, va puteti adresa in continuare bancii, aceasta hotarand in ultima instanta actiunile ce le va intreprinde in cazul datoriei.
In cazul in care este vorba de cesiune de creante catre KRUK, acestia decid actiunile ce trebuiesc intreprinse pe dosarul sotului dvs., daca doresc executarea silita - o pot face, dar avand in vedere ca initial se doreste ajungerea la o intelegere amiabila, cea mai buna solutie este sa ii contactati.
Cu privire la procesarea datelor cu caracter personal conform Legii 677/2001, orice creditor are dreptul sa se foloseasca de datele inscrise in contractele nerespectate. Procesarea datelor cu caracter personal se va face pana la lichidarea datoriei, iar dupa achitarea acesteia, puteti solicita expres conform legii mentionate mai sus stergerea datelor cu caracter personal ce au fost procesate datorita nerespectarii contractului.
atancoc a scris:

Ma scuzati,dar as avea o problema:sotul meu a contactat un credit de 5700lei de la BCR,cu o rata lunara de 100lei.Datorita faptului ca situatia financiara nu este prea grozava,am intarziat cu plata 3luni!Am inceput sa primesc prin posta somatii de plata de lao firma de recuperare a creantelor KRUK,firma cu care noi nu avem nici un contract incheiat!Se merge pana acolo incat respectiva firma ne ameninta cu executarea silita.Se poate asa ceva?Si de ce au ei acces la datele cu caracter confidential?Sa nu uit:BCR-ul practica penalitati enorme!!!

Am alta parere...:P
NU SEMNATI nici un document cu firma de recuperare.NU au ce sa va faca.Creanta deja este vanduta lor insa atata timp cat dvs nu semnati nici o hartie cu ei, raportul juridic nu exista intre dvs si firma KRUK.Chiar daca vor apela la tertipuri de genul "executare silita" sau amenintari sau limbaj neadecvat....o vor face doar ca sa va intimideze...
Dumneavoastra ati facut creditul de la banca, ati semnat un contract cu banca...v-ati supus Regulamentului de ordine interioara al bancii...drept urmare nu aveti nici o tangenta cu firma de recuperare si nici nu veti avea atata timp cat nu le raspundeti la provocari si nu semnati nici un petec de hartie cu acestia.
Plicuri la cutia postala veti primi cu sutele dar NICIODATA nu veti primi CITATIE. =D>

Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
Gabriela Mitroi, Manager de securitate

Alte discuții în legătură

Validitate contract cesiune intre bcr - kruk pentru creantele mele sorinboa sorinboa Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea privinta: in 2011 am contractat un credit de nevoi personale de la BCR pe care nu am reusit ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta adriana73 adriana73 in luna iulie am primit o notificate cesiune creanta de la kruk prin care mi se comunica ca sa cesiunat o creanta in 2015 de la ing catre ei.am fost la banca ... (vezi toată discuția)
Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)