avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Validitate contract cesiune intre BCR - KRUK pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Validitate contract cesiune intre BCR - KRUK pentru creantele mele

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea privinta: in 2011 am contractat un credit de nevoi personale de la BCR pe care nu am reusit sa-l achit, inregistrand intarzieri si in cele din urma acesta a fost cesionat catre Kruk. In momentul de fata am primit o instiintare din partea acestora cu suma de plata, care bineinteles ca este mai mare decat creditul initial, adaugandu-se dobanzi, penalitati, etc.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1. Celor de la Kruk le-am cerut sa-mi puna la dispozitie contractul de cesiune pe numele meu si suma care atesta creantele invocate. Nu mi-au trimis decat o prima pagina dintr-un contract si o ultima pagina, si nu se specifica nicidecum numele meu acolo. Astfel ei pot inteprinde vreo actiune legala impotriva mea atata timp eu le-am solicitat sa validam creanta declarata de ei dar nu o vor face explicit ?
2. Am studiat contractul incheiat intre mine si BCR si la capitolul cesiune se specifica foarte clar ca , citez: "Banca poate cesiona unui tert drepturile si obligatiile sale din prezentul contract. Banca informeaza imprumutatul cu privire la cesionarea drepturilor ce decurg din contractul de credit, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, in termen de 10 zile de la incheierea contractului de cesiune, cesiunea devenind opozabila de la data semnarii recipisei care atesta primirea notificarii".
Cei de la KRUK mi-au trimis, acum cand le-am cerut, o copie a unei notificari care ar fi fost trimisa de catre banca catre mine cu privire la aceasta cesiune, data fiind in termenul precizat de 10 zile, dar in realitate eu nu am vazut niciodata pana acum aceasta notificare si nici nu am semnat vreodata de primire a unei astfel de notificari. In atare conditii aceasta cesiune este valida ? Cei de la kruk au dreptul sa imi ceara ceva sau ramane socoteala mea cu banca.

Multumesc anticipat,

Cu respect,

Sorin Boata
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 18:19, 20 Februarie 2018
Cu banca ati incheiat socotelile ca sa spun asa.

Cu cei de la Kruk ar trebui sa nu angajati discutii sau plati pana nu isi justifica calitatea.

Nu veti reusi sa intrati in posesia contractului sau a notificarii cu confirmare de primire.

Singura dvs posibilitate va fi ca - atunci cand vor declansa legal, in instanta - executarea silita sa formulati contestatie la executare in care sa contestati calitatea lui Kruk si nelegalitatea cesiunii prin lipsa notificarii, astfel cum era prevazut in contract.

Incercati sa solicitati aceste acte si bancii sa vedeti daca obtineti vreun raspuns favorabil.

Inconvenientul este ca timpul trece si ei vor calcula dobanzi si penalizari in continuare.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.

Daca ma adresez bancii pentru a solicita aceste documente in mod evident nu vor avea ce sa-mi trimita - ma refer la notificarea cu confirmare de primire, pentru ca nu am vazut-o si evident nici nu am semnat asa ceva. Deci, ce valoare poate avea un eventual raspuns ?

Acea contestatie la executarea silita - inteleg ca as putea sa o fac in momentul cand vad decizia de executare efectiv ?, sau ma vor instiinta cumva ca au declansat aceasta procedura in instanta ? Si in acel moment iau legatura cu un avocat si ce anume se va intampla ? - va contesta decizia de executare la nelegitima din partea KRUK, si care va fi deznodamantul ?

multumesc anticipat,

Verificati contractul de cesiune dintre banca si firma de recuperare ,o sa aveti surpriza sa constatati ca banca,cedentul, a cesionat creanta catre 2 firme,una,gen Secapital,din offshore si cealalta ,gen,Kruk ,din Romania,astfel prin aceasta este incalcat art 1315NCC,cat si clauzele din contractul incheiat de dvs cu banca privind cesiunea,tot ce urmeaza de aici fiind nelegal,autoritatiile romane inchid ochii la aceasta fapta de fals si uz de fals,camata si inselatorie.

Eu63
Utilizator 03:24, 11 Aprilie 2017
Verificati contractul de cesiune dintre banca si firma de recuperare ,o sa aveti surpriza sa constatati ca banca,cedentul, a cesionat creanta catre 2 firme,una,gen Secapital,din offshore si cealalta ,gen,Kruk ,din Romania,astfel prin aceasta este incalcat art 1315NCC,cat si clauzele din contractul incheiat de dvs cu banca privind cesiunea,tot ce urmeaza de aici fiind nelegal,autoritatiile romane inchid ochii la aceasta fapta de fals si uz de fals,camata si inselatorie.

Intrebare: este valabil daca cesiunea s-a facut in ianuarie 2011, executarea a fost in 2013 și poprirea din salariu se intinde pana in octombrie 2017, iar eu inca ma judec si acum in instanta pe clauze abuzive? multumesc.
Buna
Ps.
In 2013 am fost executat pentru un credit ipotecar luat in 2008 la BCR.Executat de suport colect.Am predat casa fara evenimente.
Din momentul acela nu ma mai cautat nimenea pana aztazi2018 feb.cand ma suna de la Kuk Romania ca vor sa recupereze datoria care ar mai fi ramas de 40.000 euro.
Ce este de facut,pot pune ei popriri ,sechestre etc.??
Multumesc

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta adriana73 adriana73 in luna iulie am primit o notificate cesiune creanta de la kruk prin care mi se comunica ca sa cesiunat o creanta in 2015 de la ing catre ei.am fost la banca ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a creditorului actual GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, In noiembrie 2017,firma de recuperari creante Secapital SaRL a solicitat la BEJ o executare silita,s-a incuviintat la Judecatorie executarea pe ... (vezi toată discuția)
Cesiune repetata de creanta catre firme de recuperare diferite DenisRif DenisRif Am o executare silita cand un contract bancar a fost cesionat unei firme de recuperare Secapital care la randul sau a imputernicit o alta firma Kruk ... (vezi toată discuția)