Ma scuzati,dar as avea o problema:sotul meu a contactat un credit de 5700lei de la BCR,cu o rata lunara de 100lei.Datorita faptului ca situatia financiara nu este prea grozava,am intarziat cu plata 3luni!Am inceput sa primesc prin posta somatii de plata de lao firma de recuperare a creantelor KRUK,firma cu care noi nu avem nici un contract incheiat!Se merge pana acolo incat respectiva firma ne ameninta cu executarea silita.Se poate asa ceva?Si de ce au ei acces la datele cu caracter confidential?Sa nu uit:BCR-ul practica penalitati enorme!!!
Va multumesc din suflet tuturor pt. raspunsuri!In consecinta,ar trebui sa fiu nitel mai linistita,insa toata aceasta situatie imi sta ca un ghimpe in coaste!Fara indoiala,ma voi achita de datoria catre banca,doar ca toata aceasta problema imi creaza o reala stare de neliniste!
Daca aceasta este atitudinea dvs. inseamna ca exista posibilitatea ca acum sa figurati pe cateva liste ale instantelor pt incuviintarea executarii silite :D. Pentru stiinta dvs. incercati sa aflati ce presupune cesiunea unei creante.
"Plicuri la cutia postala veti primi cu sutele dar NICIODATA nu veti primi CITATIE. " - depinde de creditor si de debit, poate ar trebui sa scrie aici si cei care au primit CITATIE si apoi nu mai stiau cum sa scoata camasa...:)
Nu luati in deradere un creditor, mai ales cand este vorba de un debit mare ;) sau un debit initial mic dar ajuns mare datorita dobanzilor si penalitatilor de intarziere.
NU au ce sa va faca.[...]
Dumneavoastra ati facut creditul de la banca, ati semnat un contract cu banca...v-ati supus Regulamentului de ordine interioara al bancii...drept urmare nu aveti nici o tangenta cu firma de recuperare si nici nu veti avea atata timp cat nu le raspundeti la provocari si nu semnati nici un petec de hartie cu acestia.
Plicuri la cutia postala veti primi cu sutele dar NICIODATA nu veti primi CITATIE.
Stimata doamna,
De curiozitate macar, aveti idee ce inseamna si cum se asigura opozabilitatea cesiunii de creanta fata de debitor? Nu de alta, dar mesajul dvs dezinformeaza userul destul de grav!
Am si eu o situatie asemanatoare, asa ca am studiat putin contractul si anexele.
Am constatat cu bucurie ca in contractul meu cu BCR, din aprilie 2007, scrie clar:
11. Prezentul contract nu poate fi modificat si/sau completat numai cu acordul ambelor parti, prin acte aditionale.
..........
15. Contractul isi inceteaza valabilitatea la data rambursarii integrale a creditului si achitarii dobanzilor aferente, comisioanelor si oricaror alte sume datorate.
.....................
18. In cazul in care intre conditiile generale anexate si clauzele din contractul de credit exista diferente, se aplica dispozitiile din prezentul contract de credit.
Avand in vedere ca posibilitatea cesionarii contractului de catre BCR este trecuta doar in anexa, rezulta ca cesionarea de catre BCR catre KRUK nu este valabila, deoarece nu am semnat act aditional cu banca, cf. art. 11 din contract.
Cf. art. 15 contractul intre mine si BCR inceteaza numai la data rambursarii integrale a tuturor ratelor, comisioanelor, penalitatilor, etc.( nu e specificata vreo data exacta pana la care trebuie sa achit toate balariile alea, ei imi pot mari dobanzile penalitatile etc la infinit, insa si eu le pot plati pana la adanci batranete:), eventual si dupa moarte:), deci am contract valabil inca cu BCR, si nu am nici o treaba cu KRUK:)
Cf. art 18., prevederile contractului sunt valabile in cazul in care sunt diferite de cele din anexe:)
Asa ca Doamna, daca inca nu ati rezolvat problema, si daca contractul Dvs. este asemanator cu al meu, nu ar trebui sa aveti probleme deosebite in instanta, eventual consultati experti in domeniu si vedeti daca am dreptate sau nu.
Sper ca postarea mea sa fie de folos si altora, nu intrati in panica, in dorinta lor de a ne inrobi, au facut un contract simplu, de o pagina, pentru ca apoi sa vina cu anexe nasoale:)
Dar daca citesti corect art. 18 din contract, poti arunca linistit anexele, ca nu au nici o valoare, ai contract valabil cu BCR pana iti platesti toate darile, cum ei le tot cresc, si contractul nu te obliga la o data clara de rambursare( graficul de rambursare este tot in anexa), consider ca art. 11, 15 si 18 din contract te apara de orice abuzuri ale bancii:)
Cesiune creanta
adriana73
in luna iulie am primit o notificate cesiune creanta de la kruk prin care mi se comunica ca sa cesiunat o creanta in 2015 de la ing catre ei.am fost la banca ... (vezi toată discuția)