Da, daca el moare am inteles ca nu conteaza al cui este bunul, si urmasii lui pot emite pretentii............Sau daca moare mama? automat el mosteneste o parte nu? Nu am chef sa ma judec cu el sau copii lui.
si apropo! afara, si mai ales in tarile germanice copii sunt cel mai frumos lucru dat de D-zeu. Instanta nu va fi influientata de faptul ca esti in Romania dar ar fi bine daca ai sti pe cineva sa-ti faca o mutatie in germania. Tribunalul va sti unde lucreaza si cat castiga, ptr ca nu TU trebuie sa alergi sa aduci acte. El va fi oricum fortat ( prin oprire pe salariu) sa plateasca pensia, chiar si pe timpul judecatii. ..............STOOOOPPP. Defapt stai ca e altfel si mai simplu dar va trebui sa ajungi in Gemania. In cazul in care sant minori implicati, automat o sa intre pe fir protectia copilului care o sa.ti puna la dispozitie pana si avocat ! Succes
Eu sunt in Austria, si am o cunostinta care a patit la fel. In primul rand copilul este si al lui, si cum se spune.......ai semnat ,,Platest! Daca vrea el sau nu sa participe la cresterea copilului e treaba lui dar este obligat prin lege sa o faca.Sfatul meu ar fi sa strangeti putin din dinti, si sa-l dati in judecata in Germania.Va trebui sa gasiti si nu e greu un avocat neamt de origine romana care o sa va ajute. Eu stiu ca un copil primeste pensia alimentara in jur de 20-30 % din salariul lui si daca e nesimtit neinplicande-se in bunastarea copilului, poti cere pensia si din urma.
Buna ziua! Am rasfoit putzin forumul ptr a gasi un raspuns la intrebarea mea dar m-am gandit sa postez personal.
Mama mea este recasatorita de 10 ani. Apartamentul ei este castigat prin divort de tatal meu in urma cu 20 de ani, ulterior fiind cumparat de la primarie ( asa cum s-a intamplat prin anii 90 ) ea devenind proprietar. Acum, tatal meu vitreg fiind foarte bolnav are pretentii la apartament ptr cei 3 copii ai sai.Intrebarea ar fi : Daca el moare ,copii lui au dreptul la mostenire apartamentul fiind un bun dobandit inainte de casatorie? Am hotarat sa fac un contract de vazare -cumparare, cu habitatie viagera ptr mama.Eu si fratele meu nu avem nevoie de casa mamei dar asa ne-am gandit sa protejam bunul nostru, ptr ca intamplator am aflat sa in familia tatalui vitreg s-a facut o sedinta tocmai in scopul de a o convinge pe mama sa faca un testament si pe numele copiilor lui ptr faptul ca ( de ras) copii lui o iubesc pe mama mai mult ca noi. As vrea sa mai stiu daca el sau copii lui pot ataca in instanta contractul de vanzare intre mine si mama. Va multumesc anticipat.