avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea fratilor vitregi.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea fratilor vitregi.

Buna ziua! Am rasfoit putzin forumul ptr a gasi un raspuns la intrebarea mea dar m-am gandit sa postez personal.

Mama mea este recasatorita de 10 ani. Apartamentul ei este castigat prin divort de tatal meu in urma cu 20 de ani, ulterior fiind cumparat de la primarie ( asa cum s-a intamplat prin anii 90 ) ea devenind proprietar. Acum, tatal meu vitreg fiind foarte bolnav are pretentii la apartament ptr cei 3 copii ai sai.Intrebarea ar fi : Daca el moare ,copii lui au dreptul la mostenire apartamentul fiind un bun dobandit inainte de casatorie? Am hotarat sa fac un contract de vazare -cumparare, cu habitatie viagera ptr mama.Eu si fratele meu nu avem nevoie de casa mamei dar asa ne-am gandit sa protejam bunul nostru, ptr ca intamplator am aflat sa in familia tatalui vitreg s-a facut o sedinta tocmai in scopul de a o convinge pe mama sa faca un testament si pe numele copiilor lui ptr faptul ca ( de ras) copii lui o iubesc pe mama mai mult ca noi. As vrea sa mai stiu daca el sau copii lui pot ataca in instanta contractul de vanzare intre mine si mama. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 09:27, 12 Mai 2010
Nu , fiind nbunul propriu al mamei dvs . copiii tatalui vitreg nu pot emite pretentii.
Da, daca el moare am inteles ca nu conteaza al cui este bunul, si urmasii lui pot emite pretentii............Sau daca moare mama? automat el mosteneste o parte nu? Nu am chef sa ma judec cu el sau copii lui.
Nu , doar daca decedeaza mama , tatal vitreg va avea si el un drept de mostenire ,in calitate de sot supravietuitor, alaturi de descendentii mamei...daca decedeaza tatal vitreg, descendentii sai nu pot mosteni decat bunurile sale proprii sau partra sa din bunurile comune dobandite in timpul casatoriei( daca exista astfel de bunuri) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, se da situatia urmatoare: mama mea s-a recasatorit dupa ... randomjoker randomjoker Buna, se da situatia urmatoare: mama mea s-a recasatorit dupa nasterea mea cu alt barbat (care are o fiica dintr-o casatorie anterioara) Aceastia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)