avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara tata german
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara tata german

Buna ziua!

As dori sa primesc un sfat juridic in urmatoarea situatie: nasterea unui copil in Romania, din mama cetatean roman si tata cetatean strain.
Precizez ca parintii nu sunt casatoriti, tatal este cetatean german,. fetita are 5 ani si a fost recunoscuta abia acum.Tatal a fost de acord sa-i poarte si numele DAR NU ESTE DE ACORD CU NICI UN AJUTOR IN CRESTEREA COPILULUI.............!

As vrea sa stiu care va fi cetatenia copilului, daca primeste sau nu automat cetatenia tatalui, in ce conditii, si care sunt drepturile copilului.

De asemenea as vrea sa stiu care este situatia juridica a tatalui in acest caz.. Multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 19:47, 29 Martie 2011
Daca fetita are deja 5 ani , iar filiatia a fost stabilita mai intai fata de mama, a dobandit cetatenia mamei. Daca se nastea in germania primea automat cetatenia , si aici erau necesare unele conditii. Pe tata trebuie sa il ationati i n judecata pentru a obtine pensia de intretinere, daca el nu intelege sa contribuie financiar la cresterea si educarea ei.
Nu stiu ce intelegeti prin situatia juridica a tatalui, insa va pot spune ca fetita are statutul unui copil din afara casatoriei , insa are acum stabilita filiatia fata de ambii parinti.
Chiar daca a recunoscut copilul cu intarziere, copilul are legal si un tata in certificatul de nastere. Aceasta recunoastere a filiatiei insa conduce si la obligatiile tatalui fata de copilul sau minor: de intretinere, respectiv de suportarea cheltuielilor de crestere si educare.
Daca nu este de acord sa contribuie la intretinerea copilului, trebuie sa introduceti o actiune impotriva sa, pentru incredintarea minorului catre dv. si obligarea paratului la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului. Daca nu cunoasteti locul lui de munca sau nu puteti dovedi ce venituri are, atunci veti putea solicita doar o pensie (stabilita la venitul minim pe economie) de 150 lei/luna (net).
Va recomand angajarea unui avocat. ;)
Va multumesc ca imi raspundeti..tatal este cetatean german ,locuieste in Germania nu vrea sa participe material in nici un fel cu toate ca am insistat macar de alocatia de 164 euro vreau sa beneficiez nu stiu cum sa procedez si nu stiu daca o pot lua daca eu locuiesc in Romania.... multumesc..Mirela.
mir_ella56 a scris:

Va multumesc ca imi raspundeti..tatal este cetatean german ,locuieste in Germania nu vrea sa participe material in nici un fel cu toate ca am insistat macar de alocatia de 164 euro vreau sa beneficiez nu stiu cum sa procedez si nu stiu daca o pot lua daca eu locuiesc in Romania.... multumesc..Mirela.
Eu sunt in Austria, si am o cunostinta care a patit la fel. In primul rand copilul este si al lui, si cum se spune.......ai semnat ,,Platest! Daca vrea el sau nu sa participe la cresterea copilului e treaba lui dar este obligat prin lege sa o faca.Sfatul meu ar fi sa strangeti putin din dinti, si sa-l dati in judecata in Germania.Va trebui sa gasiti si nu e greu un avocat neamt de origine romana care o sa va ajute. Eu stiu ca un copil primeste pensia alimentara in jur de 20-30 % din salariul lui si daca e nesimtit neinplicande-se in bunastarea copilului, poti cere pensia si din urma.

Alte discuții în legătură

Obligatii intretinere si paternitate Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. am dubla cetatenie romana si italiana. Locuiesc de 21 de ani in Italia , dar de 2 ani ma impart intre Italia si Romania deoarece am avut o fetita ... (vezi toată discuția)
Cetatean german, cum pot sa-mi protejez drepturile de tata in romania pavelb pavelb Sunt cetatean german, de origine romana (am renuntat la cetatenie), am 50 ani si doresc sa un copil. Situatia materiala este excelenta. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara klaudiadenisa klaudiadenisa #-o#-o#-o#-o#-o#-o#-oam o mar problema is gravida in 8 luni cu un german eu trebuie sa nasc in romania deoarece statul german nu vrea sa mi faca asigurare sa ... (vezi toată discuția)