daca copilul este recunoscut de catre tata, ii puteti pretinde o suma de bani pentru intretinerea copilului, bine inteles daca este de acord...:rolleyes: daca nu este, il puteti obliga la plata unei pensii de intretinere, numai prin instanta...:confused:
nu va suparati si cum fac ca tatal sa recunoasca copilu daca el e in germania?:(COPILUL POATE PURTA NUMELE MEU SI SA CITEZ CA EL ESTE TATAL?:stunned:pensia va fi stabilita in fuctie de legile noastre sau a germaniei?:sorry::((
Exista totusi o intrebare: tatal vrea sa recunoasca acest copil sau nu? Daca vrea sa il recunsoaca, de ce nu nasteti in Germania si sa va plateasca el cheltuielile legate de spitalizare?
Daca nasteti in Romania, recunoasterea o poate face personal, atunci cand va duceti sa depuneti actele pentru obtinerea certificatului de nastere.
Daca nu vrea sa recunoasca copilul, va trebui ca mai intati sa il dati in judecata pentru stabilirea paternitatii, si, daca se va dovedi ca este copilul sau, abia apoi va veti putea gandi la pensia de intretinere.
Daca este tatal copilului, prin nastere, copilul va dobandi dubla cetatenie si romana si germana, precum si toate drepturile ce decurg de aici.
tatal copilului pur si simplu ma trimite in romania eu nam asigurare si nu mia facut nu pot naste aici el ma obliga ,e un om sever:sorry:;):((:((eu nus tiu cum sa fac dc el nu vrea sa rec copilul eu mult nam de gand sa stau cu el daca s comporta asa in afara de tratamentele ce mi le aplica:((.daca il dau pentru stabilirea paternitati cine va plati procesul eu nam bani .atunci pensia de intretinere va fi de 25 %.daca reiasa tata la copil ce a ce este el poate fi obligat sa plateasca.mai am un copil si nu stiu cum fac si cu asta nam cum sa ma descurc miar prinde bine daca el miar plati pensia alimentara .cat reprezinta pensia alimentara in romania?25 %:stunned:
Tatal poate recunoaste minorul prin declaratie facuta la serviciul de stare civila odata cu inregistrarea nasterii , fie dupa aceasta data.
Recunoasterea poate fi facuta si prin inscris autentic.
Daca tatal nu recunoaste minorul de bunavoie, atunci va trebui sa apelati la instanta de judecata si sa promovati o actiune in stabilirea paternitati minorului.
Cheltuielile ocazionate de acest proces cad in sarcina reclamantei, deci a dvs., insa daca se va stabili ca paratul este tatal minorului, acesta poate fi obligat prin hotarare la plata acestor cheltuieli de judecata.
Daca tatal recunoaste minorul, simpla recunoastere a minorului de catre tatal sau nu duce automat la stabilirea unei pensii in favoarea acestuia.
Pentru a fi stabilita o pensie de intretinere in favoarea acestuia, va trebui promovata o actiune in stabilirea pensiei de intretinere.
Pensia poate fi stabilita fie in raport de venitul minim pe economie din tara, adica 25% din 670 lei, fie in functie de venitul tatalui ( daca tatal este angajat cu forme legale), insa in acest ultim caz va trebui sa indicati instantei de judecata anagajatorul si sediul acestuia, pentru ca prin intermediul instantei sa fie comunicate veniturile realizate de catre tata.