avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cetatean german, cum pot sa-mi protejez drepturile de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cetatean german, cum pot sa-mi protejez drepturile de tata in Romania

Sunt cetatean german, de origine romana (am renuntat la cetatenie), am 50 ani si doresc sa un copil. Situatia materiala este excelenta. Intrebarea mea este daca voi avea un copil cu o femeie din Romania, cum pot sa-mi asigur drepturile de tata, sa-l am alaturi daca voi divorta de mama sa? Astept oferte de la avocati. Sunt in zona Tg Mures. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 23:58, 22 Septembrie 2009
Fiind cetatean german , pentru a va proteja cel mai bine interesele , este ideal ca viitorul dvs copil sa se nasca in Germania. In acest fel si el va fi automat cetatean german si veti beneficia de rigorile si corectitudinea legii germane!B-) Plus ca veti avea avantajul de a juca pe propriul dvs teren!=D>
SUCCES!
Va puteti proteja drepturile la fel ca orice cetatean... roman, francez sau altele.
Copilul daca se va naste va avea ambele cetatenii (romana si germana).... Insa nici macar asta nu are mare relevanta...
Ambele legislatii sunt ghidate de interesul copilului (sau Wohl des Kindes,daca doriti). Legea germana referitoare la incredintarea minorului este destul de apropiata de cea romana (sau invers) asa ca, daca nu exista cumva cazuri de exceptie (mama alcoolica, etc) in caz de divort sau despartire copilul va ramane la mama cel putin in primii ani! Dreptul de a intretine contacte cu copilul este si el reglementat asemanator.

Insa legislatia germana privind pensia de intretinere a minorului si a fostei sotii e mult mai dura decat cea romana (chiar daca pensia cf. legislatiei romanesti poate fi mai mare)
Oricum in cazul unui copil minor este greu de crezut ca in caz de divort instanta va acorda custodia tatalui! Mai ales daca copilul este foarte mic ca si varsta!
Legea germana este mult mai dura dar nici nu se intalnesc situatiile din Romania ca tatal sa se roage de mama sa-i dea voie sa-si vada copilul!B-)
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
MIHAI GRIGORE a scris:

Oricum in cazul unui copil minor este greu de crezut ca in caz de divort instanta va acorda custodia tatalui! Mai ales daca copilul este foarte mic ca si varsta!
Legea germana este mult mai dura dar nici nu se intalnesc situatiile din Romania ca tatal sa se roage de mama sa-i dea voie sa-si vada copilul!B-)

credeti?
Si totusi stiu din surse foarte directe ca astfel de situatii sunt in Germania la fel de frecvente ca si in Romania...

Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
ContSters56778, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile mamei cetatean roman asupra copilului nascut cu tata cetatean german delia_ipati delia_ipati Buna ziua, Va rog daca este posibil sa ma ajutati in urmatoarea problema:surioara mea este casatorita la Berlin de 3 ani cu un cetatean german si acum este ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tata german mir_ella56 mir_ella56 Buna ziua! As dori sa primesc un sfat juridic in urmatoarea situatie: nasterea unui copil in Romania, din mama cetatean roman si tata cetatean ... (vezi toată discuția)
Tripla cetatenie lorica3 lorica3 Buna ziua, am o intrebare:este posibila tripla cetatenie in Germania, adica cetatenie romana, franceza si germana?toate cele trei tari sint membre ale uniunii ... (vezi toată discuția)