Buna ziua!
In primul rand v-as sugera sa consultati un notar.
Cota de 1/2 se refera la valoare.Se va stabili pretul de circulatie al intregului teren si fiecare aveti dreptul la 1/2 din aceasta valoare. Momentan sunteti doi coproprietari. Daca doriti sa va individualizati partea din teren, veti stabili de comun acord ce parte din teren doriti fiecare, iar in cazul in care partile nu sunt egale valoric, una dintre parti va achita celeilalte diferenta.
Testamentul este un act solemn, astfel ca era necesar un inscris, nu este valabila simpla dorinta exprimata oral a defunctei.
Multumesc pentru raspuns.
Sunt nelamurita totusi, deoarece in Tratat de dr. muncii, 2007 de I.T. ªtefănescu p. 295-296 se vorbeste de *Contractul de perfomanta*...care se încheie în temeiul OUG nr. 79/2001. "În legatura cu natura juridică a c. de perfomantă, au fost avansate urmat. opinii:
"- intr-o prima opinie se considera ca acest c. de perfomanta este insusi CIM al conducatorului operaratorului economic respectiv;
- în a 2-a opinie, se considera ca prin natura sa , C. de perfomanta este tot un CIM prin care se precizează în mod detaliat obiectul primului CIM al conducatorului operaratorului economic respectiv.
Am si un articol cu o hotarâre din 2007, in care apare c. de perfomanta "anexa la contractul individual de muncă", apoi descopar ca O.U.G. nr.79/2008 abroga O.U.G. nr.79/2001, fara sa mai dea o definitie a c. de perfomanta, decat a celui de mandat "care are ca obiect indeplinirea unor obiective si criterii de performanta".
Sa inteleg ca odata cu abrogarea OUG 79/2001 nu mai vbim de un contract de perfomanta (care dupa cum am vazut inainte avea natura jur. a unui CIM) ci doar de o clauza inserata intr-un c. de mandat?
OUG nr. 79/2001 privind întărirea disciplinei economico-financiare şi alte dispoziţii cu caracter financiar reglementa contractul de perfomanta ("Contractul de performanta este acordul de vointa incheiat intre agentul economic, printr-un reprezentant al acestuia, desemnat de adunarea generala a actionarilor, in cazul societatilor comerciale, sau, dupa caz, de consiliul de administratie, in cazul regiilor autonome, si conducatorul agentului economic, care are ca obiect indeplinirea obiectivelor si criteriilor de performanta, aprobate prin bugetul de venituri si cheltuieli, in schimbul drepturilor salariale stabilite prin contractul individual de munca.").
OUG nr. 79/2001 a fost abrogata de OUG nr 79/2008. Acum nu/mi dau seama daca abrogarea e totala sau partiala. Noua reglementare prevede" Contractul de mandat este acordul de vointa incheiat intre operatorul economic, reprezentat de Consiliul de Administratie si directorul general/directorul operatorului economic care are ca obiect indeplinirea unor obiective si criterii de performanta aprobate de actionari.", "ART.9
(1) Contractele de performanta incheiate in baza dispozitiilor OUG nr.79/2001, precum si contractele de mandat incheiate pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante inceteaza sau se modifica, dupa caz.", "Ladata intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se abroga Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.79/2001 privind intarirea disciplinei economico-financiare si alte dispozitii cu caracter financiar".
sa inteleg ca nu mai vbim de un contract propriu-zis de perfomanta, ci doar de niste criterii de perfomanta inserate in contractul de mandat? A se vedea si I. T. Stefanescu, Tratat de dr. muncii, 2007, p. 295-296.