avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate Eugen F.

Activitate Eugen F.

Colectionarul a scris:

Doresc sa cumpar on line de la o firma din SUA un set de monede din argint, in valoare de 700 $.
Precizez ca aceste monede sunt noi, nu sunt antichitati, iar achizitia o fac in scop personal.
Doresc sa stiu ce taxe vamale, accize, TVA sau alte taxe ar trebui platite la sosirea in vama.
Va multumesc



Va salut. Ati gasit raspuns la aceasta intrebare? Si eu am aceasta nelamurire.
Răspuns la discuția Succesiune dubla
Da, imi cer scuze, intr 95mil si 100 lei vechi. Din ce ati spus, daca rezolv problema pana in august anul viitor (2 ani de la decesul tatalui) nu mai datorez statului impozitul de 1% din valoarea totala. Mi s-a spus ca ar fi fost doar timp de un an aceasta scutire. Daca nu incalc regulile forumului, pot apela la dvs. pt aceste servicii?

Inca o nelamurire. Succesiunea nu presupune etape succesive, prin care se trece fara a sari de la o etapa la alta? Cum pot sa fac succesiune dupa bunicul decedat primul cand la acel moment (1994) proprietatea revine 1/2 tatalui si 1/2 bunicii, noi neavand drept acolo? Ma puteti indruma catre o lege ceva, sa stiu ce am de facut? Multumesc pt raspuns!
Buna ziua. Tatal a decedat in urma cu 6 luni si a lasat in urma sa un apartament, coproprietate cu mama (care locuieste singura si de care a divortat in urma cu 15 ani) si o alta casa pe numele bunicilor (ambii decedati, 2004) unde a locuit impreuna cu concubina pana in ziua decesului. Eu si fratele meu dorim sa facem actele de succesiune dar exista marea problema a banilor. Nu exista neintelegeri intre noi. Care credeti ca ar fi cea mai ieftina solutie? Este deschiderea succesiunii in instanta o varianta, si cum se calculeaza taxele totale? Mentionez ca pentru ambele locuinte mai multi notari au cerut intre 95000 si 101000 lei, ceea ce mi se pare incredibil de mult pentru un act. Si daca alegem sa nu facem aceasta succesiune, exista riscul sa coste mai mult peste 3 ani sa zicem sau ne fie confiscate imobilele? Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns.

Noul presedite refuza preluarea functiei, atat timp cat - pretinde dumnealui - exista "suspiciuni de frauda, de gestiune defectuoasa, sau nereguli in documentele asociatiei".

Sustine ca nu poate prelua functia decat dupa ce are certitudinea ca totul este OK (sau nu).

Mai pun o intrebare - desi retorica:
Noul presedinte (sau noua conducere) raspunde pentru neregulile savarsite de anterioara conducere?

Si, intr-adevar, vechiul presedinte (schimbat oarecum fortat de cei cativa membrii ai asociatie prezenti la AG) nu cred ca mai are interesul sa miste vreun pai!
In urma A.G. a fost ales un nou presedinte precum si membrii comitetului.
Administratorul si comisia de cenzori (inclusiv presedintele comisiei) au ramas neschimbati.

Din motive neclare, noul presedinte tergiverseaza semnarea documentelor de predare primire, conditionand-o de efectuarea unei "expertize" financiar-contabile pe ultimii 1-5 ani. Mentionez ca asociatia nu are nici un fel de probleme de natura financiara. In aceasta situatie pun urmatoarele intrebari:

1. Cine este presedintele in exercitiu, cu drept de semnatura a documentelor curente?
2. Exista un termen limita de intocmire a documentelor de predare-primire?
3. Ce se intampla daca procesul de predare-primire se prelungeste sine die?

Multumesc
Multumesc