avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate snegrisoiu

Activitate snegrisoiu

Răspuns la discuția concediere colectiva
ok!
eu am vrut sa intreb daca infiintarea de posturi de conducere in schema de normare sosita dupa terminarea reorganizarii si faptul ca nu am putut indeplini fisa postului sunt motive suficiente pt anularea deciziei de concediere
ok!
am fost concediat de la CFR Marfa! S-a desfiintat postul meu de sef statie rezerva(dadeam concediu sefilor titulari cand acestia erau in CO conform fisei postului). in ultimul an nu am am mai fost trimis sa dau concediu sefilor titulari( concediu a fost acordat cu inlocuitori neautorizati care nu aveau aceste atributii in fisa postului). Motivul de fapt ale concedierii mele a fost situatia economica financiara a societatii. In schimb , la nivelul sucursalei , odata cu reorganizarea s-au infiintat vreo 10 posturi de conducere noi!
la contestarea deciziei de concediere se poate invoca faptul ca intentionat nu am lasat sa imi exercit fisa postului si astfel mi a dus la desfiintarea functiei? dar faptul ca motivele concedierii nu sunt reale datorita faptului ca , prin infiintarea posturilor de conducere fondul de salarii au fost dati degeaba afara oameni cu salarii mici.... prin infiintarea functiilor de conducere fondul de salarii a ramas neschimbat!
ok. dar este corect ca cel care indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta sa nu fie afectat de concediere , iar cel de 40 ani sa fie disponibilizat?
fiind societate de stat ....posturile care urmeaza sa fie desfiintate sunt stabilite arbitrar...cumva!
este o companie cu capital majoritar de stat care concediaza 2500 salariati!!
eu intreb care este ordinea? fiiind criteriu prioritar faptul ca ocupantului postului(nu neaparat functie de conducere) indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta , chiar daca postul sau nu este desfiintat, salariatul care indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta poate fi disponibilizat?
sau faptul ca nu are postul desfiintat , poate ramane in servici chiar daca indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta ?????

buna seara! la societatea la care lucrez se fac concedieri colective!
criteriul prioritar spune la pct b ca vor fi afectati salariatii care indeplinesc conditiile de pensionare la limita de varsta
un sef de serviciu indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta , dar postul sau nu este afectat de disponibilizare!
trebuie sa fie concediat sau nu?
se aplica criteriul prioritar pentru toti salariatii societatii...... sau faptul ca nu i se desfiinteaza postul nu are nicio treaba cu faptul ca indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta
Răspuns la discuția contestare decizie sanctionare
ce acte trebuie sa depun la tribunal pt anularea deciziei de sanctionare datorita neprecizarii exacte a termenului in care pot depune contestatia?
trebuie sa merg pana la focsani (eu locuiesc in adjud) ...sau pot trimite cererea prin posta?
multumesc?
da, sunt mentionate. cea mai evidenta greseala ar fi nr zilelor in care se poate face contestatia.
am nevoie de avocat pentru contestatie(anulare) ...sau pot sa o depun singur?
multumesc
decizia este datata 05.12.2012 si azi 10.12.2012 am primit-o!
dupa ce in decizie scrie ca sunt sanctionat cu reducerea salariului cu 5% /una luna , mai scrie ca
- sanctiunea disciplinara se aplica in temeiul disp art 248(1) litera c din Codul muncii
- sanctiunea poate fi contestata in termen de 45 zile calendaristice de la data comunicarii.
- instanta competenta pentru solutionarea contestatiei este tribunalul de la domiciliul reclamantului
multumesc pentru informatie. asta ma gandeam si eu . chiar daca in decizia de sanctionare este precizat faptul ca sanctiunea poate fi contestata , totusi , termenul este precizat gresit si ar putea induce in eroare persoana sanctionata. cand pot sa depun contestatia? sa astept sa treaca 30 de zile?
multumesc