avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare decizie sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare decizie sanctionare

buna ziua! am primit o decizie de sanctioare. in decizie se mentioneaza faptul ca aceasta poate fi contestata la tribunalul de la domiciliu in termen de 45 zile , cu toate ca in Codul muncii acest termen este de 30 zile. vreau sa va intreb , daca , aceasta neconcordanta poate aduce nulitatea acestei decizii decizii de sanctionare? multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:42, 11 Decembrie 2012
Nu cred ca duce la nulitatea deciziei.Decizia este nula de drept daca nu este descrisa in amanunt fapta,daca nu ai fost chemat cu cel putin 5 zile inainte la cercetarea disciplinara sau deloc,nu a fost indicata corect instanta la care poti contesta,a trecut mai mult de 6 luni de la comiterea faptei,deoarece dupa acest termen fapta se prescrie.
Decizia de snactionare se contesta in termen de 30 de zile ,asa cum se prevede in Codul Muncii.

Nu exista nulitate de drept a unei decizii de sanctionare ...

Decizia este nula de drept daca nu este descrisa in amanunt fapta,daca nu ai fost chemat cu cel putin 5 zile inainte la cercetarea disciplinara sau deloc,nu a fost indicata corect instanta la care poti contesta,a trecut mai mult de 6 luni de la comiterea faptei,deoarece dupa acest termen fapta se prescrie.

Asa ceva nu duce la nulitatea deciziei de sanctionare ....
ok! atrunci ce se intampla daca fac contestatie a 31 ai calendaristica ? imi mai este primita contestatia?
Dupa parerea mea puteti contesta decizia. Legea prevede ca sub sanctiunea nulitatii absolute decizia de sanctionare trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu termenul in care sanctiunea poate fi contestata. Nu cred ca este indeplinita aceasta conditie din moment ce termenul este gresit, de natura sa induca in eroare persoana sanctionata.
multumesc pentru informatie. asta ma gandeam si eu . chiar daca in decizia de sanctionare este precizat faptul ca sanctiunea poate fi contestata , totusi , termenul este precizat gresit si ar putea induce in eroare persoana sanctionata. cand pot sa depun contestatia? sa astept sa treaca 30 de zile?
multumesc

Alte discuții în legătură

Termen contestatie sanctiune disciplinara costel58 costel58 Am fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului iar in decizie mi se specifica termenul de contestatie de 45 de zile(nu de 30 zile) Este valabil ... (vezi toată discuția)
Indicarea instanței competente și convocarea la cercetarea disciplinară juristu X juristu X Ridic colegilor de forum o speță în care atât decizia de sancționare disciplinară cu [i]avertisment scris[/i], cât și decizia care a urmat (de ... (vezi toată discuția)
Unde contest decizia de sanctionare disciplinara? Mortis Mortis Am primit o decizie de sanctionare disciplinara in care este mentionat faptul ca pot depune contestatie la: \"instanta judecatoreasca\". Unde depun ... (vezi toată discuția)