avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare decizie sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare decizie sanctionare

buna ziua! am primit o decizie de sanctioare. in decizie se mentioneaza faptul ca aceasta poate fi contestata la tribunalul de la domiciliu in termen de 45 zile , cu toate ca in Codul muncii acest termen este de 30 zile. vreau sa va intreb , daca , aceasta neconcordanta poate aduce nulitatea acestei decizii decizii de sanctionare? multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:42, 11 Decembrie 2012
Sunt mentionate prevederile regulamentului intern pe care le-ati incalcat?
da, sunt mentionate. cea mai evidenta greseala ar fi nr zilelor in care se poate face contestatia.
ce acte trebuie sa depun la tribunal pt anularea deciziei de sanctionare datorita neprecizarii exacte a termenului in care pot depune contestatia?
trebuie sa merg pana la focsani (eu locuiesc in adjud) ...sau pot trimite cererea prin posta?
multumesc?
Vi s-a mai spus ca acea greseala nu constituie motiv de nulitate a deciziei de concediere ... la cerere atasati copie c.i.m., copie decizie de concediere.

Cererea o puteti trimite si prin posta cu confirmare de primire ...
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
@ snegrisoiu:
- termenul de 45 de zile prevazut in decizie este NU este motiv de nulitate. Dimpotriva, acest termen este prevazut in legea 62/2011, existand opinii potrivit carora termenul legal de contestare este cel de 45 de zile. Totusi, ca sa fiti prudent, incercati sa respectati termenul de 30 de zile in contestatia dvs.
- contesatia o puteti trimite prin posta cel tarziu in ultima zi din cele 30.
- nu asteptati sa treaca cele 30 de zile; contestatia depusa chiar si cu o zi peste termen va fi respinsa ca tardiva (prea tarziu formulata)
- daca singurul dvs. motiv de contestatie e cel legat de termen, atunci aveti sanse foarte mici in instanta.

@sstelian:
Regula nationala care obliga unitatea sa convoce salariatul cu 5 zile inainte a disparut din ian 2011.
In prezent convocarile se pot face de azi pe maine sau chiar pentru aceeasi zi.

Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
smeagull, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestatie sanctiune disciplinara costel58 costel58 Am fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului iar in decizie mi se specifica termenul de contestatie de 45 de zile(nu de 30 zile) Este valabil ... (vezi toată discuția)
Indicarea instanței competente și convocarea la cercetarea disciplinară juristu X juristu X Ridic colegilor de forum o speță în care atât decizia de sancționare disciplinară cu [i]avertisment scris[/i], cât și decizia care a urmat (de ... (vezi toată discuția)
Unde contest decizia de sanctionare disciplinara? Mortis Mortis Am primit o decizie de sanctionare disciplinara in care este mentionat faptul ca pot depune contestatie la: \"instanta judecatoreasca\". Unde depun ... (vezi toată discuția)