avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestare decizie sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestare decizie sanctionare

buna ziua! am primit o decizie de sanctioare. in decizie se mentioneaza faptul ca aceasta poate fi contestata la tribunalul de la domiciliu in termen de 45 zile , cu toate ca in Codul muncii acest termen este de 30 zile. vreau sa va intreb , daca , aceasta neconcordanta poate aduce nulitatea acestei decizii decizii de sanctionare? multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:42, 11 Decembrie 2012
Contestatia se depune in termenul de 30 de zile calculat de la data primirii deciziei de sanctionare ...

Ati primit decizia ? ... daca da , la ce data?
decizia este datata 05.12.2012 si azi 10.12.2012 am primit-o!
dupa ce in decizie scrie ca sunt sanctionat cu reducerea salariului cu 5% /una luna , mai scrie ca
- sanctiunea disciplinara se aplica in temeiul disp art 248(1) litera c din Codul muncii
- sanctiunea poate fi contestata in termen de 45 zile calendaristice de la data comunicarii.
- instanta competenta pentru solutionarea contestatiei este tribunalul de la domiciliul reclamantului
Incepand de astazi, incepe sa curga termenul de 30 de zile ... in speta , ultima zi de depunere este 14.01.2013.

In afara de termen, celelalte prevederi mentionate de dvs sunt corecte .. actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati ...
am nevoie de avocat pentru contestatie(anulare) ...sau pot sa o depun singur?
multumesc
Actiunea se poate depune si fara a avea avocat angajat ...

Alte discuții în legătură

Termen contestatie sanctiune disciplinara costel58 costel58 Am fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului iar in decizie mi se specifica termenul de contestatie de 45 de zile(nu de 30 zile) Este valabil ... (vezi toată discuția)
Indicarea instanței competente și convocarea la cercetarea disciplinară juristu X juristu X Ridic colegilor de forum o speță în care atât decizia de sancționare disciplinară cu [i]avertisment scris[/i], cât și decizia care a urmat (de ... (vezi toată discuția)
Unde contest decizia de sanctionare disciplinara? Mortis Mortis Am primit o decizie de sanctionare disciplinara in care este mentionat faptul ca pot depune contestatie la: \"instanta judecatoreasca\". Unde depun ... (vezi toată discuția)