avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde contest decizia de sanctionare disciplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde contest decizia de sanctionare disciplinara?

Am primit o decizie de sanctionare disciplinara in care este mentionat faptul ca pot depune contestatie la: "instanta judecatoreasca". Unde depun contestatia? la Judecatoria sau la Tribunalul din circumscriptia unde am eu domiciliul?
Pot trimite prin posta, cu confirmare de primire?

Din punctul meu de vedere decizia este nula deoarece nu cuprinde instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata, precum si alte aspecte care ar fi trebuit sa fie trecute obligatoriu in decizie. Dar oare judecatorul nu imi poate zice: "mda, nu au trecut clar instanta, dar din moment ce tu ai reusit sa depui contestatia inseamna ca te-ai descurcat, adica angajatorul nu te-a privat de acest drept de a face contestatie, deci decizia de sanctionare este suficient de clara. "?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mortis , utilizator 17:01, 9 August 2011
Contestatia o depuneti la Tribunalul din judetul de domiciliu - sectia litigii de munca si o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire.
Multumesc !
In afara de contestatia propriu-zisa mai trebuie sa trimit si altceva? Ma intereseaza daca am obligatii de genul taxei judiciare de timbru si timbrului judiciar, (de care, conform art. 270 din Codul muncii, sunt scutit).
Acum sincer,oricum sunteti in anonimat,ati facut ceva gresit de vi s-a desfacut disciplinar , si-n cazul acesta doar va folositi de eroarea pe care a facut-o angajatorul(iru), ori va considerati nedreptatit, si-n felul acesta "va reabilitati"?!:(
Ma consider neindreptatit si cred ca as castiga si daca angajatorul ar fi redactat corect decizia.
In afara de contestatia propriu-zisa mai trebuie sa trimit si altceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie sanctionare snegrisoiu snegrisoiu buna ziua! am primit o decizie de sanctioare. in decizie se mentioneaza faptul ca aceasta poate fi contestata la tribunalul de la domiciliu in termen de 45 ... (vezi toată discuția)
Indicarea instanței competente și convocarea la cercetarea disciplinară juristu X juristu X Ridic colegilor de forum o speță în care atât decizia de sancționare disciplinară cu [i]avertisment scris[/i], cât și decizia care a urmat (de ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de sanctionare conform legi 61/1991, art.3 , pt.1. infolegi infolegi In cazul in care nu semnez procesul verbal de sanctionare acesta conform legii ar trebui sa imi fie trimis pe posta cu confirmare de primire . Dupa ce am ... (vezi toată discuția)