avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters145985

Activitate ContSters145985

am rezolvato cu toti am sters toate stirile si acuma am sa public stirile modificate fara sursa si nu am sa mai am problememe multumesc pentru sfaturi dar au fost cam dure.... daca va intereseaza public si mesajele primite pe mail, deci are rost sa public intereseaza pe careva ?
eu nu inteleg cu ce am gresit ca am aflat de pe anumite site-uri de muzica ca x y artist a scos un video sau un album si am postat sursa de unde am aflat aceasta informatie... pentru ca nu am cum sa ma duc la fiecare arist sa il intreb ce si cum face... si el la randul lui a aflat de undeva si nu a postat sursa articolelor lor spre deosebire de mine.

uitati peste ce am dat :| incearca sa imi faca o imagine proasta la site si eu ii pot acctiona in instanta in urma acestei petiti nu ?

De circa 6-7 luni a aparut pe internet un site numit S, sub forma unui parazit. Cu ce se ocupa acest site? Avand la baza un grabber intern, ia articole, stiri, interviuri de pe situri legitime si le re-publica, uneori aducand mici alteratii la titlu ca sa para creatie proprie. De exemplu interviuri care sunt publicate in exclusivtate pe anumite situri de muzica sunt luate cu "copy-paste" si, apoi, titlul modificat cu "Exclusiv pt S" si postate pe acest spatiu virtual.

Intreaga arie de critica muzicala, precum si sloganului sitului "dincolo de muzica" sunt furate de la M. Subliniez, nu exista niciun acord scris sau verbal intre S si siturile de muzica ale caror materiale sunt preluate si repostate, asadar incalca toate legile emise si in vigoare de catre ORDA. Toate siturile care sunt astfel exploatate au de pierdut, deci nu doar popularitate ci si un profit considerabil. S este un site-parazit care traieste pe spatele altor situri de showbiz, fara nicio baza legala existenta.

S se afla in afara oricarei legi ale copyrightului (dreptului de autor) si, in ciuda atentionarilor private, continua sa-si mentina actiunea ilegala.

Doresc prin aceasta petitie sa atrag atentia organelor in cauza - ORDA - in special, dar si siturilor de muzica si showbiz care au doar de pierdut: accesari, indexari si popularitate. Situl s trebuie inchis definitiv sau restructurat in asa fel incat companiile legitime sa nu sufere pierderi financiare, iar autorii articolelor sa simta protectia legilor de copyright. Furtul informatic este la fel de condamnabil ca orice alta actiune de furt, indiferent de forma sa. Protejati-va operele, proteja-ti va munca!
Autor: Mb

...ce sa mai asta are ceva cu mine numai minciuni ca eu nam furat cand furi ceva iei cu totul masina si pleci cu ea si proprietarul nu mai are masina numai hotul dar aici are si proprietarul articolul nu l-am furat
Art. 33. - (1) Sunt permise, fara consimtamantul autorului si fara plata vreunei remuneratii, urmatoarele utilizari ale unei opere aduse anterior la cunostinta publica, cu conditia ca acestea sa fie conforme bunelor uzante, sa nu contravina exploatarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularii drepturilor de utilizare
Mail-ul asta l-au trimis azi:

Bun, mi-ai trimis urmatoarele:
"cum sa facem ? dami copy paste dintro legea ceva eu is dispus sa vb eu iti faceam un favor iti faceam publicitate... dar daca nu mai ajungem la un capat le sterg ca nu stau sa imi bat capu sa ma injure lumea ca tine ca zice ca vezi doamne copiez... da un rasp clar"
La care eu acum incerc sa-ti raspund, insa nu-ti pot da o rezolvare, fiindca nu doar pe mine ma priveste toata nebunia asta. Ideal ar fi fost sa ma iei in seama de la prima atentionare... Legile ti le-au mai dat si altii direct pe site, iar daca nu le mai gasesti, cauta pe ORDA ca vei gasi material destul de citit.
Raspuns clar nu pot sa-ti dau inca, deoarece PR Manager-a sitului din Bucuresti vrea sa inainteze declaratie la criminalistica informatica. Ideal ar fi sa ne dai toate detaliile tale de contact (nr tel, adresa, etc) si implicit ale sitului, ca sa nu fim nevoiti sa facem rost de ele pe alte cai. Cu cat mai repede, cu atat mai bine...

Ce pot face eu in continuare ma vor da in judecata sau nu ? Ce sa le raspund la mail ?
deci si daca dau copy paste tot articolul si la sf pun sursa daca ma da in judecata nu o sa pierd ? uite cateva comentarii de la el....

-Bai! Scoate-l!!! Vezi, ca intreci limitele bunului simt deja, si chiar incep sa ma gandesc serios la masuri legale…

-Orice document scris pe calculator contine date necesare pentru identificarea originii lui. Eu detin originalul, ca iti place, ca nu. Nu conteaza ca sunt sau nu autor recunoscut, am dreptul la orice fac, scriu, daca trag o linie pe o foaie iar tu o iei, tu esti cel care a furat fiindca eu am tras prima data linia respectiva. Intelege omule, ca dreptul de autor simplificat inseamna urmatorul lucru: eu l-am facut prima data, deci e al meu. Daca nu imi dau acordul spre multiplicarea lui, nu ai dreptul sa o republici. De articole de critica si interviuri NU AI NICIUN drept sa te atingi fara sa-ti dau eu acest drept in scris. La unul dintre episoade am pus si avertizare, dar tie iti este egal, din cate observ. Intelege ca am dreptul sa te rog in mod civilizat sa scoti articolele scrise de mine, sau sa le re-publici exact asa cum iti cer eu. Stiu ca asta implica sa stergi sau a modifici toata sectiunea de critica, dar astea sunt conditiile mele. Intelege ca aceste articole sunt scrise EXCLUSIV pentru site deci orice reproducere inseamna incalcarea drepturilor de autor. Ti-au mai zis si altii, ti-au dat si legea, intelege ca unele chestii chiar nu ai dreptul sa le faci. Internetul nu este atat de liber precum iti imaginezi tu si multi altii. Avem legi care ne ocrotesc si fiindca nu vreau discutii pe viitor, te rog frumos sa faci ce te-am rugat. Tu nu poti scrie “toate drepturile rezervate” din moment ce nu detii dreptul la niciun articol de critica si niciun interviu (care tb sa le scoti, fara discutii, fiindca acolo deja ai sarit cu foarte mult calul).

-SCOATE-L RAPID PANA NU FAC SCREENSHOT…

-ARTICOL FURAT!

-Ce faci tu e furt fiindca ti-am mai zis sa nu mai iei. Nu iti dau voie, nu ai niciun drept sa publici aceste articole fara sa castig eu accesari. Tu castigi prin articolele mele iar mie asta nu-mi convine. Nu vreau sa traiesti tu sau altii pe spatele meu. Asta nu e cu licenta CC ca sa te poti scoate cu un simplu link cu precizare de sursa.

Adica ii legala treaba ce am facuto ? Ca el zice furt dar nu am zis ca sunt ale mele am specificat ca is ale lui si inca ii fac reclama ar trebui sa fie multumit...Nu stiti cumva legea si articolul exact cu aceasta cauza ca pot copia dar sa pun sursa sa se calmeze ca de o luna in continuu ma streseaza...
Am pus pe un site criticile de pe alt site dar nu in totalitate pana in 500 de cuvinte si max jumate din articol si am pus si sursa, tot intra administratorul acelui site de la care am luat criticile sa le scot ca is ale lui si balbla si nu as vrea sa le scot ca deja lea indexat google si imi penalizeaza site are ce sa imi faca in instanta sau am gresit cu ceva ?