buna ziua,
am o societate care are codul CAEN 5630-BARURI. Am avut o contabila cu care nu m-am inteles asupra tarifului si dupa o lunga taraganare mi-a pus actele in brate (vina mea). Actuala contabila are de facut acte din iunie anul 2010 si m-a informat ca pentru perioada in care nu am functionat trebuie sa declar si sa platesc impozitul minimal iar pt.perioada in care functionez declar si platesc impozit pe profit sau 5% impozit pe venituri daca acesta din urma este mai mare decat imp. pe profit. Eu am o nedumerire, deoarece societatea este infiintata in 2010 stiu ca sunt scutita de la plata impozitului minimal si deci pe perioada in care nu am functionat nu ar trebui sa platesc numic. Cine are dreptate?Va multumesc pentru rabdare. O zi buna!
multumesc pentru promtitudine. Confirmarea de primire mi-a fost semnata de catre societate.ITMa fost sesizata si in urma controlului mi s-au platit salariile restante, dar intreb: este corect sa mi se diminueze incadrarea fara ca sa fiu instiintata in prealabil?! Multumesc inca o data!
buna ziua! in luna iunie mi-am depus demisia (am trimis-o prin posta cu confirmare de primire)conform art.79(8)C.M. In luna decembrie descopar ca nu-mi este operata cartea de munca,iar din REVISAL reiese ca contractul meu de munca este in derulare. Mentionez caci nu am primit retributia pe lunile aprilie,mai,iunie 2010 (acesta este motivul demisiei)decat in luna August 2010, iar calculul salariului este facut la salariul de incadrare de 850 ron, desi eu in CIM am incadrarea la 2500 ron+25% vechime+20% spor de stress+10% spor de conducere, neprimind nici o decizie in sensul diminuarii salariului sau a sporurilor. In plus inainte de demisie,patronul ( cetatean italian ) m-a amenintat ca v-a face (impreuna cu noua contabila) in asa fel incat sa nu ma mai pot angaja niciunde in orasul meu pe un post similar.Cealalta amenintare nu pot s-o scriu.De aceea apelez la dumneavoastra sa ma sfatuiti ce pot face, deoarece neavand cartea de munca incheiata nu ma pot angaja si nu am nici un venit .
Va multumesc din suflet.