avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna ziua! in luna iunie mi-am depus demisia (am trimis-o prin posta cu confirmare de primire)conform art.79(8)C.M. In luna decembrie descopar ca nu-mi este operata cartea de munca,iar din REVISAL reiese ca contractul meu de munca este in derulare. Mentionez caci nu am primit retributia pe lunile aprilie,mai,iunie 2010 (acesta este motivul demisiei)decat in luna August 2010, iar calculul salariului este facut la salariul de incadrare de 850 ron, desi eu in CIM am incadrarea la 2500 ron+25% vechime+20% spor de stress+10% spor de conducere, neprimind nici o decizie in sensul diminuarii salariului sau a sporurilor. In plus inainte de demisie,patronul ( cetatean italian ) m-a amenintat ca v-a face (impreuna cu noua contabila) in asa fel incat sa nu ma mai pot angaja niciunde in orasul meu pe un post similar.Cealalta amenintare nu pot s-o scriu.De aceea apelez la dumneavoastra sa ma sfatuiti ce pot face, deoarece neavand cartea de munca incheiata nu ma pot angaja si nu am nici un venit .
Va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:15, 20 Decembrie 2010
Buna ziua. Mergeti la ITM si faceti o sesizare cu dovada ca a=ti trimis demisia prin posta. Intrebarea mea este daca ati stat sau nu in preaviz conform legii.
Buna ziua,

Spuneti ca ati trimis demisia prin posta cu confirmare de primire. Ati primit aceasta confirmare semnata de catre cineva de la societate?
Daca da, ar trebui sa va faceti o sesizare ITM-ului.
Avand in vedere ca doamna a demisionat conf.art.79(8) nu este obligata sa isi respecte preavizul:,,salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul de munca"
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
mon_maria, utilizator
Formulati o sesizare pe aceste aspecte catre ITM (inspectoratul teritorial de munca) din raza teritoriala a sediului social al firmei la care ati fost angajata.
monidore a scris:

buna ziua! in luna iunie mi-am depus demisia (am trimis-o prin posta cu confirmare de primire)conform art.79(8)





Detaliati ce s-a intamplat atunci. Cum de ati ajuns sa va depuneti demisia asa?
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
Popa Adrian, Contabil
sesizati ITM. daca nici in urma controlului efectuat de inspectori nu se rezolva situatia, adresati-va instantei de judecata.

nu stiu cum vor face ei astfel incit sa nu mai fiti angajata in oras pe acelasi post. nu trebuie sa credeti tot ce se vorbeste.

Alte discuții în legătură

Sesizare itm georginhio georginhio buna ziua, am facut o sesizare la ITM deoarece angajatorul unde am lucrat timp de 2 ani nu mi-a incheiat cartea de munca. cred ca face acest lucru deoarece ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau acordul partilor Laura665 Laura665 va rog sa imi spuneti si mie in actuala reglementare care sunt articolele pentru demisia cu preaviz si care sunt pt demisia cu acordul partilor. am cautat ... (vezi toată discuția)
Demisie pityu pityu Buna ziua In contrantul individual de munca scrie: Orele suplimentare prestate dupa terminarea programului sau in zilele in care nu se lucreaza se platesc cu ... (vezi toată discuția)