avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate liviu.s

Activitate liviu.s

Răspuns la discuția taxa de timbru
Sulta este 58 000 ron,fiind o tranzactie incheiata in urma partajului cu fosta sotie. In urma executarii silite, a obtinut casa si sunt executat silit de 3 ani cu poprire pe salariu, penalitatile ajungind la 800 000ron si cresc in continuare cu fiecare zi! Va multumesc!

vezi postarea mea din 20 iunie 2010. multumesc!
Discuție taxa de timbru
Am fost executat silit in urma incheierii unei tranzactii in care se specifica o penalitate de 1% pe zi, pt. neplata sultei la termen.S-a adunat o suma exorbitanta de 800 000.ron.Am deschis proces in baza Ord.9/2000, pt.anulare act tranzactie,la care mi se cere taxa de timbru la cei 800 000 ron.Este legal? In ce cazuri se cere taxa de timbru?Mentionez ca nu am solicitat suspendarea executarii silite ci numai recalcularea penalitatilor. In speranta ca ma veti ajuta va multumesc!
se poate suspenda executarea silita pe timp de iarna?
Discuție ajutor!!!
In noiembrie 2007 am divortat, motivul fiind infidelitatea sotiei mele.In martie 2008 am introdus actiunea de partaj, fapt care a dus la o intelegere intre parti, respectiv la o tranzactie redactata de avocata mea, in care se stipuleaza ca pana in 30 septembrie 2008 sa-i platesc fostei sotii 580 milioane lei. Daca se depaseste data respectiva se cere o penalizare de 1% pe zi. Mentionez ca fosta sotie are o vara care este judecatoare la tribunalul unde s-a judecat cauza, iar avocata mea este prietena cu judecatoarea respectiva, iar eu am aflat abia dupa incheierea partajului. in anul respectiv ma incercat sa vand casa, dar nu am reusit. Am incercat sa ipotechez casa la banca pt. a plati sulta fostei sotii, care fiind coproprietara, nu a vrut sa semneze ipoteca. In spatele caseiam avut un pamant, proprietate personala, pe care am vrut sa-l ipotechrz. problema era drumul de acces, care trecea prin curtea casei,fapt care duce la semnatura fostei sotii,pt. drumul de acces. Am cheltuit 70 milioanept.parcelare, taxe de urgenta si intabulare iar,cand dosarul a fost finalizat, cu toate semnaturile, fostei mele sotii, pesupun, ca 580mil. i s-a parut putin, nevrand sa semneze pt. ipoteca de drumul de acces, fapt care a dus la nefinalizarea dosarului,respectiv la neputinta sa-i platesc partea din casa. Mentionez ca casa a fost mostenire din partea parintilor mei si am facut marea prostie sa intabul 1/4 din casa pe fosta sotie. Problema care se pune acum este faptul ca in urma penalitatilor, s-a strans o suma colosala, in jur de 3,5miliarde lei, bani pe care nu ii am. fosta sotie a scos executor judecatoresc, in urma caruia mi-am piedut casa, evaluata la 1,1 miliarde la a doua strigare, casa care in urma licitatiei, i-a fost atribuita fostei sotii. In continuare fosta sotie ma executa cu poprire pe salariu. Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau sa-mi spuneti cum as putea face contestatie la executarea silita pe salariu si daca as avea vreo sansa. Mai platesc si pensie alimentara. Iar aceasta + poprirea pe salar insumeaza jumatate din salar. Am doua rate la banci+ chiria, efectiv nu mai imi ramin bani sa traiesc! va multumesc!
in urma executarii silite, mi s-a pus poprire pe salariu si vanzarea la licitatie a imobilului in care locuiesc.Poprirea pe salariu si pensia alimentara reprezinta 1/2 din salariu. Partea care imi ramane nu imi ajunge sa-mi platesc ratele la banca si utilitatile. Se poate reduce suma constituita din poprire si pensie alimentara?