avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa de timbru

Am fost executat silit in urma incheierii unei tranzactii in care se specifica o penalitate de 1% pe zi, pt. neplata sultei la termen.S-a adunat o suma exorbitanta de 800 000.ron.Am deschis proces in baza Ord.9/2000, pt.anulare act tranzactie,la care mi se cere taxa de timbru la cei 800 000 ron.Este legal? In ce cazuri se cere taxa de timbru?Mentionez ca nu am solicitat suspendarea executarii silite ci numai recalcularea penalitatilor. In speranta ca ma veti ajuta va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liviu.s , utilizator 19:43, 14 Martie 2013
1. cat e sulta?
2.1% este extrem extrem de mult...si trebuie vazut inscrisul tranzactie pentru a stabili, poate, natura juridica a acestei penalitati..........
3. taxa solicitata este legala, legea 146/97
4. nu cred ca va aflati in sfera imprumutului prevazut de ord 9/2000 -la asta se refera cred
5. cred "inadmisibila" ( neintemeiata) o actiune in anulare promovata de una din partile unei tranzactii intemeiat pe imprejurarea ca penalitatea e prea mare ( poate ar merge pe alte motive.. de fond la incheierea actului- tranzactie)
6. recalcularea penalitatilor o sa se faca potrivit tranzactiei, in conditiile in care tranzactia este in picioare
7. problema e in opinia mea e intinderea dreptului de creanta..sulta, sulta si penalitati sau doar penalitati...nu mai zic de impreviziune, criza

Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
ContSters267790, utilizator
Sulta este 58 000 ron,fiind o tranzactie incheiata in urma partajului cu fosta sotie. In urma executarii silite, a obtinut casa si sunt executat silit de 3 ani cu poprire pe salariu, penalitatile ajungind la 800 000ron si cresc in continuare cu fiecare zi! Va multumesc!

vezi postarea mea din 20 iunie 2010. multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate ajuta cineva? dada1 dada1 Am sa va povestesc ce mi s-a intamplat si poate cineva va sti sa imi spuna daca e normal sau nu.In 2001 am scos o autorizatie de la primarie pentru persoana ... (vezi toată discuția)
Modalitati de plata sulta loanabelciu loanabelciu Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti ce modalitati de plata sunt acceptate in instanta pentru plata sultei (mai bine zis avem un apartament cu 3 camere ce ... (vezi toată discuția)
Cautiune in dosar de executare silita??? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua Am facut contestatie la execurate silita si am platit taxa de timbru calculata de 5oo ron.Am primit azi hartie de la Judecatorie pentru plata unei ... (vezi toată discuția)