avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cautiune in dosar de executare silita???
Discuție deschisă în Executare silită

Cautiune in dosar de executare silita???

Buna ziua

Am facut contestatie la execurate silita si am platit taxa de timbru calculata de 5oo ron.Am primit azi hartie de la Judecatorie pentru plata unei cautiuni in valoare de 680 ron si mi se cere sa precizez obiectul contestatiei,adica daca cer anularea unui act de executare sau a executarii silite insesi sau incetarea executarii silite in conditiile prescrise de art 711 respective 719 alin 1 din CPC .Sunt putin incurcata si rog ajutor sa inteleg mai bine ce se cere si ce am de facut......va transcriu si o parte din contestatie sa puteti intelege desspre ce este vorba:
"Până la soluţionarea acestei contestaţii, vă rog să dispuneţi:
1.SUSPENDAREA EXECUTÃRII SILITE
2.ACTIUNE PENTRU CONSTATAREA CLAUZELOR ABUZIVE DIN CONTRACT
3.CONSTATAREA PRESCRIPTIEI
Admiţând contestaţia şi anulând formele de executare, vă rog să dispuneţi să-mi fie restituită taxa de timbru în valoare de 10 lei, consemnată şi intimata să fie obligată să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu acest proces
"

"De asemenea sustin ca nu am cerut eliberarea unui card ,aceasta operatiune fiind obligatorie din cate am fost informata iar suma oferita pe card nu pot afirma pe ce baza s-a stabilit si acordat sau care a fost cuantumul ei.Deoarece consider ca sumele stabilite si imputate prin actiunea de executare silita sunt exorbitant de mari si fara baza legala cer in instanta ca ,creditorul in speta XXX Retail Services (XXXXXXXXXXX) sa faca dovada:
1. dobanzilor aplicate la creditul acordat;
2. listele cu detalierea platilor efectuate de mine prin bancomatele si unitatile Bankpost;
3. modul cum au calculat penalitatile de intarziere;
4. contractul incheiat intre mine si S.C.E...XXX retail
De asemenea cer instantei ca in baza ordonantei nr.85/2004 art.15 alin 1 si alin 2 si a legii 193/2000 publicata in Monitorul Oficial nr 560/10.11.2000 art 4 alin1,2,3 sa tina cont la emiterea sentintei si sa constate clauzele abuzive a acestui contract. Suspendarea executarii silite si prescriptia datoriei.
Faţă de starea de fapt enunţată, vă rog să admiteţi contestaţia, să anulaţi formele de executare şi până la soluţionarea acestei contestaţii să dispuneţi suspendarea executării sale.
Fiind vorba de un caz urgent, vă rog ca în baza art. 401 C. proc. civ. să suspendaţi executarea înainte de orice înfăţişare.
În drept, îmi întemeiez contestaţia pe dispoziţiile art. 399 - art. 401 C. proc. civ.
Depun prezenta contestaţie în dublu exemplar pentru a se comunica intimatei odată cu citaţia.
Depun ca probe inscrisuri primite odata cu sentinta si Incheierea nr.650 emisa de executor judecatorescXXXXXXXXXX

Rog daca se poate un ajutor si va multumesc anticipat tuturor pentru comentarii!
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 17:09, 6 August 2013
Da, In cazul Dv. trebuie sa faceti contestatie la Titlul Executor care presupun ca este pus pe contractul de credit. In speta de fata puteti si, aveti posibilitatea sa faceti aparari de fond la stabilirea cadrului procesual al actiunii, Si, puteti ridica exceptia prescriptiei dreptului de a cere executarea silita, deasemeni va puteti apara impotriva clauzelor abuzive impuse de creditor prin contract.
Va sfatui sa consultati un avocat in domeniul comercial..Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita gusty gusty va rog respectuos daca pote cineva sa ma ajute : cum se intocmeste contestatia ? ce trebuie sa cuprinda ? pot sa o fac eu sau trebuie facuta de un avocat ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare firilacroco firilacroco Buna ziua. Anul trecut, banca a inceput executarea silita impotriva mea si am deschis la Judecatorie proces pentru contestatie la executare. In paralel, am dat ... (vezi toată discuția)
Executarea silita-urgent(va rog) ditfloris ditfloris In urma partajului am preluat locuinta,intrucat cealalta parte n-a dorito,sperand sa pot face un credit si sa-i achit sulta sau,eventual, s-o vand. Au trecut 2 ... (vezi toată discuția)