avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare silita

va rog respectuos daca pote cineva sa ma ajute :
cum se intocmeste contestatia ?
ce trebuie sa cuprinda ?
pot sa o fac eu sau trebuie facuta de un avocat ?
cererea de executare a fost introdusa pe 29.01.2013 si admisa pe 31.01.2013
va multumesc
Cel mai recent răspuns: NeamTuLe , utilizator 15:07, 1 Iulie 2013
Nu conteaza data introducerii si nici data admiterii, ci termenul de 15 zile in care trebuie formulata contestatia la executare curge din momentul in care veti primi somatia de executare.

Contestatia la executare cuprinde ceea ce cuprinde si o cerere de chemare in judecata: numele partilor, adresele, situatia de fapt, incadrarea in drept.

Este recomandat sa o redacteze un avocat, dar alegerea este a dvs.
DOMNULE PREªEDINTE,

Subsemnatul(a) ..............., domiciliat(ă) în ....................
Formulez:
CONTESTAŢIE LA EXECUTARE

împotriva executării silite a deciziei civile nr. ......... din .......... pronunţată de ........... rămasă definitivă şi irevocabilă, învestită cu formulă executorie, la cererea intimatului(ei) ..........., domiciliat(ă) în ...........
Până la soluţionarea acestei contestaţii, vă rog să dispuneţi:

SUSPENDAREA EXECUTÃRII

Admiţând contestaţia şi anulând formele de executare, vă rog să dispuneţi să-mi fie restituită taxa de timbru în valoare de ........... lei, consemnată şi intimatul(a) să fie obligat(ă) să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu acest proces.

Motivele contestaţiei:

În fapt, (se prezintă starea de fapt şi motivele care justifică suspendarea executării începute şi în final anularea executării).
Faţă de starea de fapt enunţată, vă rog să admiteţi contestaţia, să anulaţi formele de executare şi până la soluţionarea acestei contestaţii să dispuneţi suspendarea executării sale.
Fiind vorba de un caz urgent, vă rog ca în baza art. 401 C. proc. civ. să suspendaţi executarea înainte de orice înfăţişare.
În drept, îmi întemeiez contestaţia pe dispoziţiile art. 399 - art. 401 C. proc. civ.
Depun prezenta contestaţie în dublu exemplar pentru a se comunica intimatului(ei) odată cu citaţia.
Dovada o voi face cu .....................
Anexez chitanţa de plata taxei de timbru în valoare de ....... lei şi timbrul judiciar în valoare de ........... lei.

Data depunerii
...............
Semnătura,
..........

DOMNULUI PREªEDINTE AL ..................
Va multumesc ,foarte mult !
Nu este o suma mare, dar nu mai vreau sa le dau bani la niste "camatari" cu acte in regula...
o I.F.N. ,renumita pentru "CREDIT DOAR CU BULETINUL"...
succes
Verificati toate aspectele care tin de respectarea normelor contractuale/legale referitor la dobanzi, calcul, instiintari, etc :)

Alte discuții în legătură

Cautiune in dosar de executare silita??? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua Am facut contestatie la execurate silita si am platit taxa de timbru calculata de 5oo ron.Am primit azi hartie de la Judecatorie pentru plata unei ... (vezi toată discuția)
Executarea silita-urgent(va rog) ditfloris ditfloris In urma partajului am preluat locuinta,intrucat cealalta parte n-a dorito,sperand sa pot face un credit si sa-i achit sulta sau,eventual, s-o vand. Au trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare proprie,amenda rovinieta si onorariu executor GooGdan GooGdan Buna ziua, Am primit acum 2 zile o dispunere de executare silita prin poprire pt o amenda de rovinieta din 2011 de 28euro,plus aproape 100euro onorariu ... (vezi toată discuția)