avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ma poate ajuta cineva?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ma poate ajuta cineva?

Am sa va povestesc ce mi s-a intamplat si poate cineva va sti sa imi spuna daca e normal sau nu.In 2001 am scos o autorizatie de la primarie pentru persoana fizica-prestare de servicii specializate.Deoarece sumele cu care lucram erau mari am cerut sa fiu platitor de TVA. Din anumite motive activitatea pe care am avut-o s-a incheiat in 2002, din anul 2003 avand in permanenta venit 0.Am umblat peste tot si nimeni nu a vrut sa imi anuleze autorizatia, spunand ca nu e de competenta lor si ma trimiteau in alta parte, iar in final cei de la Registru Comertului mi-au spus ca nu am ce face, trebuie sa astept pana cand primaria va emite un act prin care anuleaza toate autorizatiile de persoane fizice care nu mai au valabilitate.Am asteptat pana anul trecut cand cei de la FISC m-au chemat sa clarifice situatia declaratiilor de TVA, si atunci mi-au spus ca ei sunt cei care la care trebuie sa fac cerere de incetare a activitatii, desi pana atunci in fiecare an m-au trimis la primarie.Am facut cererea in octombrie 2007 si nu a venit nimeni, iar la FISC nu apare niciunde ca as fi cerut sistarea activitatii, desi le-am aratat numarul de inregistrare al cererii mele.
In tot acest timp am depus declaratiile de TVA la termen, cu venit 0, dar la termen.De asemenea trebuie sa spun ca din anul 2004 si pana in prezent nu am primit nicio decizie de impozit pe venit.Acum am primit somatie si executare silita deoarece am de platit 800 RON.Am fost la FISC si mi s-a spus ca in anul 2004 mi-au trecut din oficiu un venit estimativ de 12 000 000 lei, si eu nu am platit impozitul pe acest venit estimativ, iar penalizarile s-au adunat si au dus la suma de 800 RON.In anul 2005, 2006 si 2007 au trecut tot din oficiu venit estimativ 0. Acum, sunt obligata sa platesc cei 800 de RON, bani care nu imi vor fi returnati.Pe langa asta vreau sa spun ca actul prin care mi se aducea la cunostinta de executarea silita nu era nici semnat, nici stampilat si avea un nr. de ordine de 11 cifre.In acelasi act se specifica ,ca in conformitate cu ORD.92/2003 art.9 lit.d) se poate trece la executarea silita a contribuabilului fara audierea acestuia.Am citit ORD. 92/2003 si la art.9 nu este litera d.Am citit si modificarile si tot nu am vazut litera d), dar poate ca nu am cautat bine.Este posibil asa ceva ? Ce vreau sa stiu este daca e legal sau regulamentar ce au facut ei, si ce as putea sa fac.Nu e o suma exorbitanta 800 RON, dar nu inteeg de ce sa-i platesc daca eu nu am avut niciun venit, si nici nu am declarat eu venitul estimativ de 12000000.Eu am declarat doar venit 0, si nu am stiut de cele 12000000 declarate de ei.

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 20:53, 5 Iulie 2008
Cand ati primit somatia si titlul executoriu? Aveti posibilitatea sa faceti contestatie.
Contestatia se introduce la instanta judectoreasca competenta si se judeca înprocedura de urgenta.
“art. 170“Termen de contestare(
1) Contestatia se poate face în termen de 15 zile, sub sanctiunea decaderii, de ladata când:
a) contestatorul a luat cunostinta de executarea ori de actul de executare pe care lecontesta, din comunicarea somatiei sau din alta înstiintare primita ori, în lipsa acestora,cu ocazia efectuarii executarii silite sau în alt mod;
Va rog sa dati mai multe amanunte despre speta si in special coordonate temporale:
-Cand ati primit somatia
-Cand ati primit titlul executoriu?
Functie de aceste repere devin incidente urmatoarele prevederi:
Contestatia se poate face în termen de 15 zile, sub sanctiunea decaderii, de la data când contestatorul a luat cunostinta de executarea ori de actul de executare pe care lecontesta, din comunicarea somatiei sau din alta înstiintare primita ori, în lipsa acestora,cu ocazia efectuarii executarii silite sau în alt mod;
Aveti posibilitatea sa faceti contestatie daca mai sunteti intermenul prevazut de lege la instanta judectoreasca competenta care judeca în procedura de urgenta.

dada1 a scris:

Din anumite motive activitatea pe care am avut-o s-a incheiat in 2002, din anul 2003 avand in permanenta venit 0.Am umblat peste tot si nimeni nu a vrut sa imi anuleze autorizatia, spunand ca nu e de competenta lor si ma trimiteau in alta parte, iar in final cei de la Registru Comertului mi-au spus ca nu am ce face, trebuie sa astept pana cand primaria va emite un act prin care anuleaza toate autorizatiile de persoane fizice care nu mai au valabilitate.

Asta nu se poate.:-/
In alta ordine de idei, daca nu ati declarat la fisc incetarea activitatii, anual ati completat Declaratia 200.?(declaratia de venit global care se completeaza anual pana pe data de 15 mai pentru anul anterior.)
Somatia am primit-o impreuna cu titlul executoriu acum 2 zile, si voi face contestatie.Ceea ce nu inteleg eu este ca in noiembrie 2006 mi s-a comunicat ca nu am nicio datorie.Desi in anii 2005,2006 am fost trecuta cu venit estimativ 0, si in toate declaratiile pe care le-am dat nu a fost trecut niciun venit pentru ca nu am avut niciun venit, pe titlul executor apare ca as fi avut venituri.In anul 2007 sunt trecuta cu un venit de 150 RON, iar in 2008, cu 21 RON.Cei de la fisc mi-au spus ca sunt niste sume provenite din salarii, dar din cate stiu eu impozitul pe salariu nu se plateste la ei.Oricum ceea ce m-a intrigat cel mai tare e ca din octombrie 2006 pana in prezent eu sunt in concediu de ingrijire copil, deci nu am avut salariu, singurul meu venit fiind cei 800 RON de la primarie.Nimeni nu a vrut sa imi spuna exact de unde au aparut sumele care mi se imputa, asa ca voi merge sa consult o contabila, dupa care voi depune contestatia, in termen bineinteles.
Da, am completat in fiecare an declaratia 200, am trecut in ea doar ce era scris pe fisa fiscala de la serviciu, la celelalte rubrici nu am completat nimic deoarece nu am avut alte venituri.
Eu nu cunosc multe date din problema dumneavoastra, ati avut si venituri salariale? si din activitati independente?Consider ca trebuie sa contactati, un expert contabil sau un consultant fiscal din localitatea unde locuiti. Pe baza documentelor pe care le detineti, veti gasi solutia problemei pe care o aveti. Succes.
Vedeti sa faceti contestatie in termen.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez in cazul in care mi sa spus ca sa anulat un pv si de fapt dupa cateva lunai primesc ca figurez cu datorii adina23 adina23 In iarna acestui an, pe 14.01.2008, sotul meu a primit o amenda auto ptr ca nu avea actele la el, 150 in 48 de ore sau daca nu 300 ron. Uitandu-ne mai bine, ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu fara nicio instiintare prealabila???? adria_bd adria_bd Buna ziua, As dori un sfat in urmatoarea chestiune: pe 6.01.2010 am primit un plic recomandat de la Administratia Finantelor Publice Brasov, in interior se ... (vezi toată discuția)
Ajutor! probleme cu un pfa Dainelli Dainelli În anul 2011 am înființat un PFA la normă ,la recomandarea contabilei, pe care nu am reușit să-mi desfășor activitatea și nici nu am avut venituri ... (vezi toată discuția)