avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modalitati de plata sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modalitati de plata sulta

Buna ziua,

V-as ruga sa-mi spuneti ce modalitati de plata sunt acceptate in instanta pentru plata sultei (mai bine zis avem un apartament cu 3 camere ce urmeaza a fi supus partajului si as vrea sa stiu cum pot sa-i platesc sulta - diferenta de pret).
Se poate semna la notariat un act (de vanzare cumparare) prin care eu sa ma angajez sa-i virez intr-un cont o suma de X Euro timp de Y ani ?
Sau este neaparat nevoie sa-i platesc cash sau cu credit ipotecar/imobiliar ?
Se poate stabili o perioada de timp mai mare ? Cat de mare poate fi perioada ?....macar minim 3-4 luni...se poate ?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
loanabelciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eugenia Constantin , Avocat 15:58, 30 Septembrie 2009
Conveniti impreuna in fata instantei cuantumul sultei si daca accepta puteti incheia in fata judecatorului o tranzactie care sa consfiinteasca intelegerea dvs.
Depinde cum va intelegeti cu cealalta parte.
Oricare din variantele propuse de dvs. sunt posibile daca veti incheia o tranzactie in acest sens, tranzactie ce poate fi consfintita de catre instanta printr-o hotarare de expedient.
Variantele specificate de dvs sunt perfect legale si posibile , insa depinde si de solicitarea celeilalte parti! Va imaginati ca daca nu vrea sa paraseasca locuinta decat atunci cand isi va primi banii pe partea sa atunci va trebui sa ii achitati cat mai curand si nu se va putea pune problema unei plati esalonate pe Y ani!B-)
Tranzactia in instanta este ok dar va vor usca taxele de partaj!Si dureaza pana se redacteaza hotararea , pana trece termenul dupa care ramane definitiva si irevocabila , pana o investiti cu titlu executoriu!
Va recomand un partaj voluntar la notariat! Mai ieftin si mai rapid!B-)
Cel mai bine ar fi sa incheiati o tranzactie in actiunea de partaj(cu privire la atribuirea bunurilor) conform art.271 c.pen.,in care puteti sa stipulati si modalitatile de plata,astfel cum le veti stabili de comun acord.Intelegerea realizata si semnata de dvs.,va face parte integranta din hotarare ,reprezinta vointa expresa a partilor,se va judeca
imediat ce va fi incheiata(deci scurteaza timpul de solutionare a cauzei-se poate rezolva,chiar de la primul termen sau dupa valorile bunurilor,astfel cum vor fi stabilite de expertizele de evaluare),iar hotararea va fi definitiva
...cine nu si-ar dori sa se termine repede...am incercat sa vorbesc omeneste dar nu am avut nicio sansa...
Singura, cale este, se pare...cea mai costisotoare cu taxe de partaj, etc.
Asta este...unele persoane sunt ceva mai incapatanate.
Oricum...credeti ca merita achitarea taxei de partaj ?...nu as vrea sa-i ofer satisfactie prin vanzarea locuintei si impartirea banilor obtinuti...dar...nici sa platesc cat nu face aceasta locuinta....sa fie totusi ceva rezonabil...chiar daca va dura ceva mai mult decat daca ar fi fost o tranzactie de comun acord...
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
loanabelciu, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj lorianca lorianca in partajul cu fostul meu sot mi s-a atribuit apartamentul cu dreptul de sulta in termen de 6 luni, eu nu am acesti bani, pot face credit ipotecar? ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)
Contributia financiara a fiecarui sot -importanta la partaj? viorica71 viorica71 Suntem in divort si,probabil va urma partajul,sotul meu ridicand tot mai multe pretentii nu se intrevad sanse pt o intelegere amiabila. Din cei 7 ani de ... (vezi toată discuția)